Анна Кравчук: якщо хочете професійного і особистісного росту – вам точно на «Агрокебети»!

18 жовтня 2021 року
     Анна Кравчук другий рік навчається у магістратурі програми «Агрокебети». Прийшла вона сюди після закінчення бакалаврату за спеціальністю «Маркетинг». Чи не розчарувалася вона у своєму виборі? – про це наша розмова.

  • Як так вийшло, що обрала «Агрокебети»?

— Після отримання диплому бакалавра постало питання про магістратуру. Причому думки були різні, аж до зміни спеціальності. Справа в тому, що я завжди цікавилась творчістю і свого часу очолювала культурно-мистецький відділ Студентської організації НУБіП та й взагалі була дуже активною у громадському житті. Але наш декан Анатолій Остапчук запропонував спробувати магістратуру за програмою «Агрокебети». І його авторитет та вміння добирати аргументацію мене переконали. Це був прямо ва-банк: за півтора роки магістратури остаточно визначусь, чи агро це взагалі моє.

  • І ось вже другий рік магістратури… Визначилася?

— Так. Виявилося, агарний сектор – це справді моє. Щоб переконатися мені знадобилося пройти практику у компанії «Байєр» – світовому лідері з виробництва засобів захисту рослин. Вона була побудована так, що мені показали повністю структуру компанії, і я зрозуміла принцип роботи.
     Виявилося, мені комфортно і в полі, і в офісі. Спочатку проводила польові досліди і працювала в полі на АгроАрені Південь, потім попрацювала з регіональними менеджерами стосовно продажу насіння і консультацій фермерів у північному регіоні – Сумській і Полтавській областях. А на завершення – у центральному офісі в Києві у відділі маркетингу. Скрізь вразив високий рівень корпоративної культури і фаховість працівників.

  • Одна з особливостей «Агрокебет» інститут менторів…

— Так. І мій ментор Андрій Перчиць з «Байєр» для мене просто супермен: він щодня виконує великий спектр різнопланових задач, бере участь у різних заходах, половина з яких – англомовні. Та, попри таку зайнятість, знаходив час і для мене. Особливо цінною стала його допомога у пошуку найперспективнішої особисто для мене сфери діяльності. Цю нішу ми назвали динамічний креативний маркетинг. Я займалася написанням різноманітних рекламних постів про компанію. Взагалі всім, що вимагає творчого підходу. Так я поєднала маркетинг зі своєю потребою творити.

  • А як щодо лекцій?

— Було дуже багато цікавих лекцій і лекторів. Наприклад, менеджер полтавського кластера ІМК Андрій Загорулько – високоорганізований і дуже зібраний фахівець з чітко розставленими пріоритетами. Та й тему він викладав відповідну: практичне використання таймменеджменту, поняття лідерства, типів лідера.
     А Олександра Ралко – сучасна бізнес-вумен і дуже динамічна жінка – давала багато бізнес-кейсів. Нашим завданням було знайти вихід з різноманітних бізнес проблем, які вже хтось вирішував у реальних умовах. Ми пропонували свій вихід, а Олександра розповідала, як було власне на практиці. Ще сподобалося, як вона ділила нас за психотипами на команди і ми працювали зі зручними і незручними для нас людьми. Вважаю, це цінний досвід.
     З гостьових лекторів хочу згадати Ольгу Бігун з «Байєр». Вона стала для мене приладом, як може реалізуватися жінка в агросфері. Адже Ольга працює з програмами страхування, а моя дипломна робота якраз пов'язана з ризиками на підприємстві, їх попередженням і страхуванням. Лекція була онлайн, тому дуже зраділа, коли під час практики познайомилася з нею особисто. Дуже відкрита до спілкування жінка, у якої є чому повчитися.
     А ще не можу не згадати нашу кураторку Ольгу Костюк, котра приділяла кожному з нас дуже багато часу. Де вона тільки його знаходила!

  • У чому основна цінність «Агрокебет» для тебе?

— У тому, що ти потрапляєш у зовсім інший соціум. І це стосується не тільки менторів і лекторів, а й одногрупників. Адже всі ми опанували під час навчання на бакалавраті різні спеціальності, і об’єднує нас тільки аграрне спрямування і програма «Агрокебети». Нам цікаво разом, адже всі прийшли чогось навчитися і готові працювати. Тож, якщо хочете професійного і особистісного росту – вам точно на «Агрокебети»!

Розмовляла Ірина Кушніренко
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook