Академічна мобільність кафедри іноземної філології і перекладу

18 жовтня 2021 року

     Кафедра іноземної філології і перекладу гуманітарно-педагогічного факультету співпрацює з кафедрою іноземних мов Університету Пардубіце (Чехія) вже протягом кількох років.

     За цей час співпраця набула різних форм: Літня школа німецької мови у Пардубіце, яку у докороновірусний період щороку відвідували студенти НУБіП; програма «Еразмус+», спрямована на академічну мобільність студентів; участь у конференціях, що проводять наші партнерські університети.

     В Університеті Пардубіце щодва роки проводиться міжнародна наукова конференція «Interkulturelle und transkulturelle Dimension im linguistischen, kulturellen und historischen Kontext», у якій традиційно беруть участь представники кафедри іноземної філології і перекладу.
     Основна тематика конференції сконцентрована на питаннях міжкультурної компетентності та її проявах у повсякденному використанні іноземних мов у процесі спілкування, у перекладі, літературі й викладанні іноземної мови; сучасних тенденціях в сфері іноземних мов під кутом зору міжкультурних і транскультурних особливостей; мультикультуралізмі, міжкультурній підготовці, співвідношенню між міжкультурною компетентністю та мобільністю; специфічних міжкультурних та транскультурних установках у контексті різних мовних середовищ; запобіганні міжкультурних непорозумінь і конфліктів.

     Конференція 2021 року відбулась у оффлайн-форматі з дотриманням усіх необхідних обмежень, пов’язаних з коронавірусом, і зібрала науковців з Німеччини, Австрії, Польщі, Угорщини, Туреччини та багатьох інших країн. Цьогоріч у конференції взяла участь завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна, яка виступила з доповіддю на тему «Übersetzung von Lakunen zur Prävention interkultureller kommunikativer Störungen». Доповідь зацікавила учасників конференції, які проводять дослідження із цієї актуальної тематики. Надійшли пропозиції співпраці у науковій сфері, тож сподіваємось, що наукові дослідження кафедри сприятимуть подальшій академічній мобільності її науково-педагогічних працівників.

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook