ГІМНАЗИСТИ КИЄВА В ГОСТЯХ НА ФАКУЛЬТЕТІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ: ПЕРШЕ ЗНАЙОМСТВО І ВРАЖЕННЯ ВІД ПОБАЧЕНОГО

12 жовтня 2021 року
НУБіп України, 12 корпус, лабораторія м’ясних, рибних та морепродуктів
     Проведення профорієнтаційної роботи для факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК завжди важлива справа і до неї весь колектив відноситься з великою відповідальністю. Тож до зустрічі з гімназистами школи №135 м. Києва професорсько-викладацький і допоміжний склад віднеслися як до своєї першої зустрічі - виважено, з натхненням, доброзичливо і як справжні гостинні господарі.
     Насамперед декан факультету, професор Лариса Вацлавівна Баль-Прилипко познайомилася з учнями гімназії та дуже детально розповіла про можливості найсмачнішого факультету. А розказати і показати є що. Це і сучасні лабораторії з найновішим обладнання, і смаколики, які в стінах цих лабораторій створені дружнім колективом і цікава закордонна практика з отриманням неабиякого досвіду,ще в придачу немалі кошти в гаманці кожного студента, це надзвичайно великий бібліотечний фонд, цікаві спортивні та культурні заходи, участь у підготовчих курсах та олімпіадах, які дають додаткові бали при вступі в університет... І говорити про це можна не одну лекцію.
 
     Але час був використаний з користю насамперед для учнів, бо їм вже при першій зустрічі закортіло поринути в наукову роботу. Тому доцент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів Людмила Тищенко розповіла про біохімічні процеси, які відбуваються з молоком при його зберіганні, а потім кожен з гімназистів сам, протитрувавши молоко і ряженку, зміг отримати результати, що підтвердили свіжість молочних продуктів. 
 
     Щодо сировини рослинного походження, то городні овочі та фрукти були зразками для дослідження вмісту в них нітратів, які показали надзвичайно малу кількість нітратів, яка в 4-5 разів була меншою за гранично-допустиму. А ще дівчатка навчилися визначати вміст сухих речовин та величину рН. Все це їм допомогла виконати доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Марія Жеплінська
 
     Після насиченої роботи в лабораторії викладачі та учні перейшли в дегустаційну залу, де в.о. завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів розповів майбутнім абітурієнтам про масообмінні процеси, які притаманні при приготуванні чаю. В невимушеній обстановці за чаєм з шипшиною і солодощами, які приготували самі викладачі і лаборанти, викладачі факультету відовіли на запитання учнів і вчителя біології Оксани Валентинівни і запросили до подальшої співпраці. 
 
     Враження від першого відвідування факультету в гімназистів і вчителя залишилися найкращі. Не видно було втоми на очах у учнів, незважаючи на другу половину дня. Навпаки, вони активно долучалися до проведення досліджень, а їх яскраво запальні очі говорили про те, що сьогодні їм все вдалося. І це чудово!
     Соціальні психологи стверджують, що від першого враження відкладається у пам’яті базовий шаблон, тому подальша взаємодія завжди порівнюватиметься з ним. Думаємо, що ми справили саме таке враження, яке приведе в стіни нашого університету нових студентів. Висловлюємо щиру вдячність керівництву гімназії №135 м. Києва, вчителю біології Оксані Валентинівні Селівановій за можливість відвідати НУБіП України учням і початок співпраці з нашим факультетом. 
 
Доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК
Марія Жеплінська
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook