До наукового гуртка «Бджільництво» влилася нова «кров»

29 вересня 2021 року
     З початком нового 2021-2022 навчального року, розпочав свою роботу науковий гурток «Бджільництво».

    Варто відзначити той факт, що цьогоріч велика когорта першокурсників факультету тваринництва та водних біоресурсів долучилися до гуртка. Переважна більшість гуртківців, ще не мають практичного досвіду догляду за бджолами, однак серед них є й практикуючі пасічники, зокрема Сьорак Дем'ян з Львівщини самостійно доглядає за п’ятьма бджолиними сім’ями, Добровичан Анна з Миколаївщини допомагає на сімейній пасіці яка налічує 100 бджолосімей. Кожен із членів гурта прагне більше дізнатися про бджіл та цілющі продукти які від них одержують.

     Перше знайомство гуртківців з бджолами відбулося на навчально-демонстраційному майданчику. Даний майданчик, було урочисто відкрито до Дня знань.

     Студенти позитивно відмітили той факт, що на майданчику представлені вулики, які виготовлені з різних матеріалів (дерева, пінополістиролу, пінополіуретану, очерету), та належать до різних типів. Це дає можливість наочно дослідити переваги і недоліки утримання бджолиних сімей в кожному.

     Гуртківці із захопленням знайомилися з «бджолиним світом», спочатку під керівництвом викладача Миколи Войналовича, а потім самостійно оглядали бджолині сім’ї, визначаючи готовність їх до зими, при цьому звертали увагу на наявність матки, силу сімей та їх кормозабезпечення.

  

  

     Після проведення огляду бджолиних сімей на навчально-демонстраційному майданчику та з’ясування, що вони мають достатню силу сімей та кормові запаси для успішної зимівлі, гуртківці поласували чаєм з медом, та обговорили план роботи гуртка на 1-й семестр 2021/2022 навчального року.

М. Повозніков,
завідувач кафедри конярства і бджільництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook