На запрошення роботодавців другокурсники факультету землевпорядкування відвідали надсучасну технологічну компанію Culver Aviation

24 вересня 2021, 9:00

    Вкотре представники Ради роботодавців факультету землевпорядкування долучаються до навчального процесу. Провідна компанія Culver Aviation, яка займається власним виробництвом БПЛА, здійснює збір геоданих з їх допомогою та обробку таких даних, розкриває секрети практичної діяльності та орієнтує студентство за напрямками працевлаштування.

    Зустріч в офісі Culver Aviation стала логічним продовженням знайомства, яке відбулося з компанією у студентів на «Літній школі із геодезії та землеустрою – 2021» у серпні цього року. Ще тоді авіапарк компанії викликав значний інтерес у майбутніх землевпорядників. І не дарма, адже, він найбільший в Україні, а літаки – найпотужніші на ринку.
    Цього разу другокурсники у супроводі старшого викладача кафедри геодезії та картографії Олени Малашевської отримали змогу побачити виробництво з середини. Представник компанії Роман Михалевич проводив загальну екскурсію та запрошував на кожному етапі долучатися фахівців, які відповідають за певний етап виробництва, експлуатації БПЛА та обробки даних, отриманих з БПЛА. Головний виконавчий директор Олександр Даниленко розповів історію створення Culver Aviation, поділився тим, що надихає на подальший розвиток.

    Компанія надає послуги з геоінформатики та дистанційного зондування Землі, створення 3D карт і карт рельєфу, візуальних та NDVI карт полів, підтримки прийняття рішень щодо надзвичайних ситуацій і має широкий перелік галузей застосування: від землевпорядкування, сільського та лісового господарства і гірничодобувної промисловості до цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

    У процесі екскурсії студенти мали змогу ознайомитися з найновішими моделями безпілотників, навіть більше – кожен мав побачив, як виготовляється кожна деталь, на хвилину поринути в атмосферу конструювання і виробництва, починаючи від ескізів, виготовлення деталей, збору та комплектації БПЛА.
Ярослав Олійник, який входить в команду пілотів, розповів про особливості керування БПЛА. Всіх дуже вразили способи запуску БПЛА. Використовується звичайний автомобіль-пікап, з якого БПЛА розганяється під певним кутом і швидкістю, а керуюється з середини автомобіля за допомогою комп’ютера. Дуже комфортно і сучасно, такі умови дозволяють проводити зйомку в різну погоду.

    Про деталі обробки отриманих у результаті знімання даних та особливості їх застосування розповів фахівець з ГІС Андрій Левчук. Він знайшов час відповісти на всі питання, яких, повірте, було дуже багато.

    Загалом, екскурсія була цікавою та змістовню, залишила багато позитивних вражень і тем для обговорення серед студентів. Студентка гр. 2-ЗВ-3 Анастасія Прит відмічає: «Для себе, майбутнього землевпорядника, я отримала дуже багато інформації. Тепер студенти мають практичну уяву про технічне забезпечення, з яким буде пов‘язана їхня майбутня робота. До речі, про роботу: з наступного року компанія буде створювати вакансії, працювати можуть навіть студенти, починаючи з другого курсу, що дає нам дуже великі перспективи».

    Висловлюємо щиру подяку всім причетним до заходу!


Старший викладач кафедри геодезії та картографії, к.е.н.
Олена Малашевська,


студентки 2 курсу факультету землевпорядкування
Анастасія Прит,
Анастасія Сиволап

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook