I етап Всеукраїнської олімпіади з програмування АСМ-ICPC UKRAINE: факультет інформаційних технологій приймає на своїй базі кращих програмістів Північного регіону України

20 вересня 2021 року
     18 вересня 2021 року на базі факультету інформаційних технологій НУБіП України відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, що є частиною Міжнародної студентської олімпіади з програмування за правилами АСМ. Команди-переможці братимуть участи у наступному турі ACM-ICPC.

АСМ-ІСРС є наймасовішою всесвітньою студентською олімпіадою, якою цікавляться студенти, що спеціалізуються в сфері інформаційних технологій. Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування є складовою частиною відбіркових змагань першості світу і проводиться за узгодженими з нею правилами (http://icpc.baylor.edu/). Кожна команда складається з трьох учасників. Для вирішення 12 задач різної складності, командам надається один комп’ютер і 5 годин. Мовами програмування на І етапі олімпіади є: С, С++, Java, Python. Користуватися допоміжними джерелами інформації або електронними пристроями заборонено. Перевірка розв'язків здійснюється автоматично через систему проведення олімпіад E-judge.

У змаганнях, що проходили на нашому факультеті, взяли участь 22 команди. З них п’ять команди представляли школи м. Києва, інші –університети і коледжі.

Офіційне відкриття олімпіади було розпочато з вітального слова завідувача кафедри комп’ютерних наук, к.т.н. Голуб Белли Львівни.

Учасникам була надана комп’ютерна техніка однакової потужності з необхідним програмним забезпеченням, що забезпечило рівні умови роботи. Змагання тривали з 1000 до 1500 години.

Після напруженої п’яти годинної роботи учасників олімпіади запросили на церемонію нагородження, де було оголошено результати та переможців серед команд кожного навчального закладу.

Три перші команди з кожного університету, які брали участь у 1 турі, візьмуть участь у наступному 2 турі, який пройде у жовтні на базі нашого університету для команд усього північного регіону. Серед наших університетських команд візьмуть участь у другому турі команда магістрів факультету NUBIP_RocketScientists, а також дві команди бакалаврів NUBIP_Tesla та NUBIP_Mind Header's.

 

Вітаємо переможців і бажаємо подальших успіхів!!!

 

Ящук Дар‘я Юріївна,
ст. викладач кафедри комп’ютерних наук

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook