Успішні випускники проводять лекції та доводять, що факультет тваринництва та водних біоресурсів зі своєю столітньою історією готує спеціалістів високої кваліфікації

20 вересня 2021 року
     До рідних стін славетного Національного університету біоресурсів і природокористування України завітав успішний випускник спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» головний спеціаліст державної екологічної інспекції Столичного округу – Дмитро Кібиш. Знайомство зі студентами та аспірантами розпочалося з надзвичайно актуальної й цікавої для рибогосподарської галузі теми – Охорона, використання та відтворення водних біоресурсів.

     Дмитро Сергійович закінчив університет у 2014 році і розпочав свою трудову діяльність в Головному управлінні охорони, використання та відтворення водних біоресурсів у м. Києві та Київській області головним державним інспектором відділу охорони водних біоресурсів. До набутих в університеті знань додались висока відповідальність, наполегливість та бажання пізнати усі тонкощі цієї важливої професії й розібратися в усіх питаннях. І старання не залишились непоміченими – Дмитра запросили на посаду головного державного інспектора відділу оперативного реагування в Головне управління охорони, використання та відтворення водних біоресурсів України. У 2016 році Дмитро успішно пройшов конкурс на посаду головного державного інспектора третього відділу рибоохоронного патруля і наразі є головним спеціалістом відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та водних біоресурсів Державної екологічної інспекції Столичного округу.
     Свою розповідь Дмитро розпочав із подяки факультету тваринництва та водних біоресурсів і, зокрема кафедрі гідробіології та іхтіології за отримані глибокі теоретичні знання й практичні навички під час проходження виробничої практики. У своїй доповіді випускник розповів про структуру та основні напрямки роботи Держекоінспекції, наголосив на проблемах та завданнях у сфері охорони навколишнього природного середовища, чим і зацікавив наших студентів.
     Доповідач зауважив на тому, що знання отримані на магістерській програмі «Охорона гідробіоресурсів» НУБіП України стали фундаментом у його професійному рості. Природоохоронна діяльність на сьогоднішній день – особливо чутлива галузь. Під час проведення природохоронних рейдів екоіспектори повинні належним чином контролювати правила використання водних біоресурсів, порядок здійснення промислового, любительського, спортивного рибальства на водних об'єктах України, перевіряти наявність дозволів, лімітів та квот на спеціальне використання природних ресурсів, дотримуватись порядку складання протоколів. Великої уваги, знань та вмінь потребують процеси відтворення й зариблення водойм, охорона водних біоресурсів.
  
     Наш випускник особливу увагу звернув щодо правил підводного полювання відповідно до п. 3.1 та п. 3.2 Правил любительського і спортивного рибальства й розповів, що на сьогодні більшість підводних мисливців – це справжнісінькі «браконьєри в законі» (і це вже далеко не таємниця). Вони безжально винищують усе, що трапляється їм на шляху і ведуть себе як справжні хижаки. Спіймати підводника на «гарячому» й притягнути до відповідальності важко, або практично неможливо, бо хижаки обережні і полюють вночі, а в разі небезпеки кидають свій улов під водою.
     Сьогодні екоінспекори для ефективної роботи з охорони водних живих ресурсів забезпечені найновішою матеріально-технічною базою, сучасними технологіями. Деякі з сучасних приладів Дмитро Кібиш представив нашим здобувачам вищої освіти. Студенти та аспіранти проявили надзвичайну цікавість, задали безліч запитань, на які Дмитро Сергійович давав змістовні відповіді і лекція відразу перейшла в дискусію.
  
     На завершення наш успішний випускник Дмитро Кібиш наголосив, що старанне навчання є запорукою успішного майбутнього за обраною спеціальністю.
     Національний університет біоресурсів і природокористування України – справжній храм науки, а факультет тваринництва та водних біоресурсів зі своєю столітньою історією доводить, що саме у нас готують спеціалістів високої кваліфікації. Прикладом є низка наших випускників, серед яких і Дмитро Кібиш, який сумлінно оберігає багатства блакитної ниви України.
 
Аліна Макаренко та Антон Климковецький,

асистенти кафедри гідробіології та іхтіології 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook