Студентом першого курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів став чемпіон з капоейри!

18 вересня 2021 року

    Родина НУБіП України щороку приймає до своїх лав обдаровану молодь, де кожен студент є мікросвітом сповнених надій, бажань та стрімкої енергії до саморозвитку. Цього року одним із першокурсників став Смоляр Богдан, який досяг високого рівня володіння – (varapau) у афро бразильському бойовому мистецтві Капоейра, яке у 2014 році було включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

    Сучасна Капоейра включає елементи музики, танцю та акробатики. Саме динамічні рухи та акробатичні трюки сприяли розповсюдженню популярності даного виду спорту, який прийшов до України з далекої Бразилії.

    Капоейра сьогодні не використовується в бойових цілях та не включає спаринги, а те що відбувається під час занять називається грою хитрості та краси пластики рухів тіла.

    Ставши студентом факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України Богдан зайняв активну соціально-організаційну позицію та був обраний старостою групи. Спортивна дисципліна допомагає йому згуртувати групу та показувати високі позиції у навчанні всього колективу.

Доцент кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві
Грищенко Наталія

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook