БДЖІЛЬНИЦТВО – ЦЕ ТАК ЦІКАВО! (особливості опанування знань з дисципліни здобувачами освіти за ОПП Професійна освіта)

25 серпня 2021 року

Освітньо-професійна програма 015.37 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології) є унікальною, оскільки поєднує у собі можливість одночасного опанування знань у спектрі соціономічних та біономічних наук.

Унікальність обраної спеціальності здобувачі освіти усвідомлюють уже з перших днів навчання, коли поряд із вивченням дисциплін «Загальна та професійна педагогіка», «Лідерство в освіті» тощо починають опановувати дисципліни «Бджільництво», «Технології виробництва та переробки продукції тваринництва (рослинництва)», якими представлено біономічний спектр освітніх компонентів.

 

Пасіка – чарівне місце! Це визнає кожен, хто хоч раз там побував. Ніяких зайвих рухів, жодного різкого запаху чи гучного звуку, ніякого хаосу. Спокій, розміреність і тиша. Володар цього царства - Повозніков Микола Гаврилович, доктор с.-г. наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України – із захопленням знайомить студентів нового набору з територією пасіки, з гордістю розповідає про історію створення пасіки, яка незабаром святкуватиме 100-літній ювілей.

 

На пасіці організовано лабораторію, устатковану мікроскопом, лупою, аналітичними і технічними вагами та іншим приладдям, організовано метеорологічну станцію, встановлено чотири ваги для контрольних вуликів, виготовлено самописи для зважування їх, лічильник для бджіл.

 

Здобувачі освіти за ОПП Професійна освіта із захопленям і здивуванням спостерігають за рухом бджіл у вулику Фриша, слухають розповідь про дослідження медозборів з різних нектароносних рослин та інтенсивності льоту бджіл протягом дня за допомогою сконструйованого В.А. Нестерводським лічильника і приладу-самописця, про переселення бджіл з дуплянок і утримання сімей у рамкових вуликах. Ну і, звичайно, не обійшлося без дегустації солодкого натурального продукту!

Зачаровані побаченим і почутим та неповторним смаком свіжозібраного меду, здобувачі освіти переконані: тут їх чекають цікаві заняття та відкриття!

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook