Серпнева вчена рада підбила підсумки діяльності та визначила завдання на наступний навчальний рік

28 серпня 2021 року
     28 серпня 2021 року під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося серпневе засідання вченої ради університету. Вже за традицією на її розгляд винесене одне центральне питання: про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу університету в 2020-2021 навчальному році та завдання на наступний навчальний рік.

     Перед початком заслуховування доповіді ректора згідно з рішенням попередніх засідань вченої ради Станіслав Ніколаєнко привітав та вручив атрибути почесних професорів НУБіП України президенту Державного управління з питань захисту прав споживачів та безпечності харчових продуктів у Нижній Саксонії, доктору, професору Еберхарду Хаунхорсту та директору Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААН України, доктору сільськогосподарських наук, доктору історичних наук, професору, академіку НААН України Віктору Вергунову.

     Також за вагомий внесок у розвиток університету вчена рада відмітила кращих співробітників та присвоїла звання: Заслужений професор Олександру Єрмакову, Заслужений науково-педагогічний працівник Тетяні Балановській, Валентині Мельник, Анжеліні Поліщук, Світлані Тарасенко, Андрію Грабару, Анатолію Морозу, Заслужений працівник Надії Власенко, Вірі Гречкосій, Людмилі Кольосі, Євгенії Костенко, Наталії Рогозі, Тетяні Синельник, Оксані Якобчук, Миколі Яковенку, Наталії Ястремській, Людмилі Бурячинській, Надії Висовень, Ірині Костюк, Павлу Стецькому, Іраїді Ткаченко, Заслужений педагогічний працівник Лідії Альошиній, Валентині Вдович, Віктору Кузьміну, Ользі Червоногріцькій, Олені Шевчук. Нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «За наукові та освітні досягнення» відзначено Світлану Амеліну, нагрудним знаком «Відмінник освіти» – Анатолія Бикіна, Почесною Грамотою НУБіП України – Івана Ковальчука та Руслана Кононенка.

     Потому ректор Станіслав Ніколаєнко представив свою доповідь, в якій торкнувся всіх аспектів життєдіяльності університету – результатів вступної кампанії, підсумків освітньої і наукової діяльності, ефективності роботи навчально-дослідних господарств, здобутків у виховній та спортивній роботі, економічно-фінансових аспектах тощо. Основні тези та завдання викладені в рішенні вченої ради, яке після редакційних правок буде опубліковано на офіційному сайті університету.

     В обговоренні взяли участь декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, завідувач кафедри транспортних технологій та засобів у АПК Лілія Савченко, професор кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Володимир Духницький, завідувач кафедри радіобіології та радіоекології Алла Клепко, директор Бережанського агротехнічного інституту Мирон Жибак, директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида, заступник голови наглядової ради Леонід Центило, голова ради роботодавців Валерій Адамчук, завідувач кафедри статистики та економічного аналізу Інна Лазаришина, голова ради аспірантів Сергій Михнюк, студент факультету харчових технологій Данило Маліков, доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Олена Балалаєва. Усі вони в своїх виступах підтримали курс університету на високу якість освітнього і наукового процесів, необхідність посилення практичної складової навчання, напрацювання і використання найкращих методик викладання в умовах пандемії, відзначили роботу ректора та ректорату.

  

  

  

     Вчена рада також розглянула низку питань щодо затвердження рішень навчально-методичної ради, утворення спеціалізованих вчених рад та призначення рецензентів наукових досліджень, рекомендувала до друку навчально-методичну та наукову літературу і періодику.

  

  

    Дискусія, розпочата на засіданні, продовжиться 30-31 серпня в колективах факультетів та ННІ на відповідних засіданнях вчених рад. А вже 1 вересня, у День знань, пройде посвята першокурсників у студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України. Ми всі повинні продовжувати злагоджено і рівнонапружено працювати, аби щоразу підтверджувати тезу: диплом НУБіП України – знак високої якості інтелектуального потенціалу випускника.

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook