На перше місце сьогодні виходить ідея безпечного споживання з максимальною користю для гостя. Безпечність, інновації, та клієнтоорієнтованість – тренди ресторанної індустрії на найближчі роки.
Саме на ці підходи, знання та навички орієнтована сучасна навчальна лабораторія технологій у сфері готельно-ресторанної справи, що почала працювати на базі Навчально-наукового інституту неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП України) за участі Української ресторанної асоціації. Тут проходитимуть практичну підготовку фахівці спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм». Зокрема, лабораторні заняття з дисциплін «Технологія продукції ресторанного господарства», «Етнічні кухні».
На сьогодні за цими спеціальностями в НУБіП України навчається більше 400 студентів-бакалаврів, та 40 студентів магістратури. Це – кадрова платформа майбутніх менеджерів у сфері гостинності (туризму, готельного і ресторанного господарства, курортної справи тощо). За ними полюють потужні комерційні, інвестиційні підприємства, ресторанні та готельні мережі, відомі бренди.
Особливий акцент навчання – занурення у практику. Вже з вересня заняття проводитимуть не лише досвідчені викладачі кафедри, а й майстри-ресторатори України. На професійній кухні молодь опановуватиме кулінарне мистецтво, передові технології створення ресторанних страв, проводитиме науково-практичні дослідження. Отримані знання та вміння допоможуть майбутнім фахівцям бути конкурентоспроможними на ринку праці та презентувати українські ресторанні бренди на міжнародному ринку.
Запрошуємо практиків ресторанної сфери до співпраці у підготовці висококваліфікованих фахівців! Свої пропозиції ви можете надсилати у приватні повідомлення онлайн-ресурсів УРА: