«Сенсорний аналіз харчових продуктів» у лабораторіях факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

14 липня 2021 року
     На факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК нещодавно відбувся семінар з експертами SENSORY PROFILE на тему: «Сенсорний аналіз харчових продуктів».

    На семінарі магістри, аспіранти  дізналися ще більше про сенсорний аналіз, його сучасний статус в харчовій промисловості України; вимоги до проведення сенсорного аналізу харчових продуктів; про організацію сучасного сенсорного аналізу: лабораторія, продукт, панель.

     Цікавими були тематики про сенсорні атрибути (характеристики) та способи їх сприйняття; про хімічну природу кольору, запаху та смаку; про фактори, які впливають на сенсорні вердикти.

     В ході проведених практичних занять, були розширені знання з сенсорної оцінки певних видів продуктів і смако-ароматичних добавок для харчової промисловості. Наприклад: 1) сенсорна оцінка продуктів консервування з використанням метода «А не А»; 2) Сенсорна оцінка ковбасних виробів з використанням метода «дуо-тріо»; 3) Сенсорна оцінка білих столових вин з використанням метода флейвору; 4) Сенсорний аналіз столових вин з використанням метода балових шкал, та ін.

     Співпраця з роботодавцями продовжується, адже липень місяць – практична підготовка студентів та  вдосконалення теоретичної складової накоплених знань.

Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету, професор
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook