Ілона Євсевська з Черкащини обирає професію технолога з тваринництва і НУБіП України першим пріоритетом

15 липня 2021 року
  • Ілоно, розкажіть нам про себе.

— У цьому році я закінчила навчання в Крутьківському навчально-виховному комплексі І-ІІІ ступеня Золотоніського району Черкаської області.

  • Чим обумовлений вибір майбутньої професії?

— Я хочу одержати професію технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва. Спочатку закінчити освітній ступінь «Бакалавр», а потім продовжити навчання в магістратурі за даною спеціальністю. Моя бабуся багато років працювала обліковцем на молочно-товарній фермі, і я з дитинства полюбила тварин і доглядати за ними.

  • Як Ви дізналися про НУБіП України?

     — Я і раніше чула багато схвальних відгуків про цей чудовий навчальний заклад від випускників нашої школи, які закінчили НУБіП України, або є студентами і в нинішній час. А про факультет тваринництва та водних біоресурсів я багато дізналася під час проведення профорієнтаційної роботи в нашій школі викладачів цього ж факультету. Нам розповіли, що факультет тваринництва та водних біоресурсів найкращий в Україні серед аналогічних факультетів, має хорошу матеріальну базу, досвідчених навчально-педагогічних працівників, добре обладнані лабораторії та лекційні аудиторії. Особливою гордістю факультету є лабораторії конярства та бджільництва. Все це ми побачили при перегляді презентації про факультет, а також приймаючи участь у дні відкритих дверей.
     Від випускника нашої школи Ігоря Іванова, який в даний час навчається на факультеті, я дізналася, що всі студенти факультету забезпечені місцем в гуртожитку, який розташований близько від навчальних корпусів і є одним з найкращих в університеті. А ще Ігор розповів, що університет має хороший стадіон, багато спортивних майданчиків біля гуртожитків, спортивний корпус, в якому можна займатися різними видами спорту, а також працює багато різних гуртків та секцій.
     А Михайло Матвєєв – аспірант кафедри генетики, розведення та біотехнології, теж випускник нашої школи розповів, що і після закінчення магістратури можна продовжити навчання в аспірантурі, адже на факультеті працює більше 20 професорів, які керують аспірантською підготовкою.

  • У Вашому селі розташований центральний офіс відомої агрофірми «Агроко». Що Ви знаєте про цю агрофірму?

Агрофірма «Агроко» – це сучасне сільськогосподарське підприємство, яке має велику площу сільськогосподарських угідь та займається вирощуванням різних сільськогосподарських культур, а також виробництвом молока та яловичини. Молочно-товарна ферма господарства, яка налічує понад 1000 дійних корів є однією з найкращих в Україні. Середньодобовий надій на корову складає 33-34 кг молока. Головним технологом із тваринництва працює також випускник факультету тваринництва та водних біоресурсів.
     І коли я вступлю в НУБіП України на факультет тваринництва та водних біоресурсів, а я в це вірю, то я б хотіла проходити практику у цьому господарстві, бо тут є чому навчатися і є кому вчити.

  • А чим би Ви ще хотіли займатися під час навчання у НУБіП України?

— Навчатися в столиці України, в одному з найкращих університетів держави – це дуже престижно. Але паралельно з навчанням на факультеті, я хотіла б навчатися на військовій кафедрі, пройти навчально-ознайомчу практику в одній із країн Євросоюзу, займатися спортом та брати участь у культурно-масовій роботі.

  • Ілоно, бажаємо Вам щоб Ваші мрії збулися і Ви стали студенткою нашого університету.

Розмову провів Микола Маценко,
доцент кафедри технологій
виробництва молока та м’яса

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook