Марія Крижанівська, випускниця ОС «Бакалавр» за спеціальністю «Садово-паркове господарство» НУБіП України планує продовжувати навчання у магістратурі

14 липня 2021 року
     Сьогодні респондентом інтерв’ю в ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України є нещодавня випускниця ОС «Бакалавр» за спеціальністю «Садово-паркове господарство» та лаборант кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції за сумісництвом – Марія Крижанівська, яка планує здобувати ОС «Магістр» у базовому закладі університету.

  • Добридень, Марія! Розкажи нам, будь ласка, про свої враження від двох останніх років, проведених в НУБіП України.

— Цікавим є той факт, що першочергово до університету я потрапила як співробітник, а згодом вже вступила на денну форму бакалаврату за спеціальністю «Садово-паркове господарство».
     Два роки тому я отримала диплом з відзнакою у ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів». Тому, коли кафедра ботаніки, дендрології та лісової селекції у пошуках лаборанта звернулась до адміністрації коледжу, за щасливим збігом обставин, порекомендували саме мене, як одну з найкращих вихованок. Робота на кафедрі мені одразу припала до душі! Дружний колектив радо прийняв нового співробітника до своїх лав, а творчий і креативний завідувач Юрій Миколайович Марчук одразу розгледів мій художній хист і запропонував реалізувати мої навички не лишена папері, а на практиці – в мальовничих композиціях ботанічного саду.

  • А що скажеш про навчальний процес? Чи виправдались твої сподівання?

— Варто зазначити, що остаточне рішення про вступ саме на денну форму навчання я прийняла під впливом настанов колег, які переконали мене, що найефективніше навчальний процес проходить саме на цій формі навчання. Навчатися було дуже цікаво, проте водночас і досить непросто. Звісно, свої нюанси вносив і дистанційний формат навчання, проте це – глобальна проблема сьогодення, до якої потрібно пристосовуватись. Не зважаючи ні на що, мені вдалося успішно поєднувати і навчальний процес, і роботу на кафедрі.

  • Які твої думки і наміри щодо вступу до магістратури?

— У креативної молоді багато планів і задумів, що, часом, призводить до хаосу в голові. Спершу я не надто була налаштована на продовження навчального процесу взагалі. Але, на щастя, турботливі колеги не дозволили мені припуститися помилки і переконали в необхідності довести до логічного завершення процес здобуття освіти.
     Надзвичайно приємно, що нашу плідну роботу над дипломним проектом з керівником Шевчук Марією Олександрівною дуже гарно оцінила екзаменаційна комісія. Мій захист оцінили, як найкращий на потоці! Це власне і стало вирішальним аргументом у прийнятті цього рішення.

     Наразі я вважаю, що магістерський диплом це величезний вклад у власний розвиток, який відкриває нові можливості для людини, роблячи її більш конкурентоспроможною на профільному ринку праці. Я впевнена, що такий освітній ступінь допоможе мені в реалізації своєї творчості в різних проектах на відповідному рівні. А також це можливість спілкування з викладачами та отримання відповідей на фахові запитання.
     А ще у нас є купа ідей і задумів, які ми збираємось втілити найближчим часом на території нашого ботанічного саду, в який я щиро закохалася за час, проведений в НУБіП України.

  • Які твої враження від складання ЄВІ?

— Особисто для мене ЄВІ не стало особливою проблемою, я іспит склала. Тепер формую пакет документів до приймальної комісії та готуюсь до складання фахового вступного випробування. Дуже шкода, що частині моїх одногрупників не вдалося пройти це випробування…

  • Маріє, бажаємо тобі успішного складання вступного іспиту і з нетерпінням чекаємо тебез вересня серед лав студентів ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України та на робочому місці на кафедрі!

Спілкувався завідувач кафедри ботаніки,
дендрології та лісової селекції
Юрій Марчук

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook