Анастасія Герин обирає магістратуру на факультеті землевпорядкування НУБіП України

12 липня 2021, 9:00
     У червні 2021 року Анастасія Герин закінчила факультет землевпорядкування НУБіП України та отримала з відзнакою диплом бакалавра з геодезії та землеустрою. Вона успішно подолала пороговий бал за виконання завдань єдиного вступного іспиту з іноземної мови для вступу в магістратуру і вже готується до складання фахового іспиту. Про перспективи навчання за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій», вибір закладу освіти і буде наша розмова.

  • Анастасія, як і два роки по тому перед Вами вибір. Який університет плануєте обирати для продовження навчання у магістратурі?

— Дійсно, два роки, тому переді мною стояв вибір який університет обрати для навчання після отримання диплому коледжу. Тепер, навіть не вагаючись я подам документи до вже рідного мені Національного університету біоресурсів і природокористування України. Нині НУБіП України впевнено очолює рейтинг кращих агробіологічних університетів та входить до першої вісімки університетів України. Крім того, він входить до десятки кращих за кількістю поданих абітурієнтами заяв. Все це підкреслює його високу оцінку серед академічних закладів.

  • Що спонукало Вас подавати документи в магістратуру і чи не було бажання працевлаштуватися?

— Перспектива працевлаштуватись за спеціальністю 193 Геодезія та землеустрій завжди є. Але зрозуміло, що у майбутньому, коли досягаєш певного професійного рівня, тобі знадобиться освітній ступінь магістра для подальшого росту. Тим паче, програма магістратури на факультеті землевпорядкування дозволяє поєднувати як навчання, так і роботу. Також освітня програма в магістратурі на факультеті землевпорядкування є унікальною і певною мірою слугує взірцем для інших закладів вищої освіти. Кожна кафедра, кожен доцент і професор в постійному розвитку, підвищують кваліфікацію, удосконалюють викладацьку майстерність. Викладачі факультету розуміють що таке студентоцентризм. А найбільшою перевагою освітньої програми є те, що вона максимально прозора і відкрита.
     Що ще спонукає мене продовжувати навчання в магістратурі?
По-перше, не хочеться так швидко прощатись зі званням "студент НУБіП". В умовах карантинних обмежень, злагоджені дії деканату, викладачів та студентів дозволяли без втрат у навчанні, паралельно працювати за спеціальністю. Два роки пролетіли швидко, але так ще хочеться побути в ролі студента.
По-друге, працевлаштовуючись за спеціальністю 193 Геодезія та землеустрій зустрічаються працедавці, які категорично не працевлаштовують без диплому магістра. Особливо це стосується державних установ та організацій.
По-третє, і мабуть найбільш значимим є те, що в майбутньому, працюючи за спеціальністю, можна піднятись по кар'єрним сходам до моменту, де буде потрібен сертифікат інженера-землевпорядника. А згідно з чинним законодавством отримати сертифікат інженера-землевпорядника чи інженера-геодезиста можна лише з дипломом магістра. А від цього прямо залежить твій професійний ріст і заробіток.
Тож, подавати документи в магістратуру чи ні, справа особисто кожного, але перед тим, як зробити остаточний вибір, важливо розуміти, що це необхідна сходинка в навчанні, яка може стати основою для подальших дій: отримання сертифікату, чи поглиблення знань в науковій діяльності. А хто знає, що чекає нас в майбутньому?

  • Щиро вдячна за розмову і бажаю успішно вступити до магістратури НУБіП України!

Розмову провела Антоніна Москаленко,
доцент кафедри геоінформатики і
аерокосмічних досліджень Землі

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook