Ректорат: активна фаза вступної кампанії, перша хвиля вакцинації та жнива в навчально-дослідних господарствах

12 липня 2021 року
     12 липня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, присвячене плануванню роботи на поточний тиждень та актуальним питанням життєдіяльності університету. Як зазначив ректор, розпочинається активна фаза вступної кампанії 2021 року – 14 та 15 липня стартує прийом документів від абітурієнтів до бакалаврату та магістратури. Тож сьогодні відбудеться засідання приймальної комісії, нарада з головами відбіркових комісій щодо організації цієї роботи.

  

     Напередодні стали відомі результати складання ЄВІ вступниками до магістратури і тут маємо певне скорочення абітурієнтів, порівняно з минулим роком. Усього з випускників бакалаврату, які взяли участь у складанні іспиту та успішно його склали, маємо допущених до участі в конкурсі 972 особи. Дещо нижчі знання іноземної мови показали студенти економічних, лісівничих, агробіологічних спеціальностей. Однак ще залишається можливість активно запрошувати випускників інших закладів вищої освіти подавати документи на вступ до магістратури НУБіП.
     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про відсутність захворюваності на коронавірусну хворобу серед співробітників та студентів минулого тижня. Також в університеті завершено першу хвилю вакцинації. Вже йдуть перемовини щодо організації другої хвилі – більше 130 осіб записалося на проведення щеплення.

     Учений секретар Оксана Барановська акцентувала увагу на підготовці інформаційних матеріалів до серпневого засідання вченої ради, які готую проректори та керівники відділів за своїми напрямами.
     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк проінформував про участь у конкурсі наукових проектів Національного фонду досліджень. На 15 липня запланована нарада щодо оптимізації структури управління науковою діяльністю. В навчально-дослідних господарствах тривають жнива ячменю і тут маємо дещо ліпші показники до минулого року. Наступного тижня розпочнеться збір пшениці.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський закцентував на прийомі іспитів у абітурієнтів, які мають пільги.
   Керівники профспілкових організацій Ростислав Тарасенко та Микола Булачок доповіли про відпочинок студентів та співробітників в СОТ «Академічний», що на березі Чорного моря. До речі, на наступні заїзди ще залишилося декілька вільних місць, тож бажаючі можуть скористатися та відпочити на пільгових умовах.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про затвердження цін на навчання для першокурсників. Вони опубліковані на офіційному сайті у відповідному розділі Вступнику. Також він закцентував на необхідності дотримання працівниками університету трудового законодавства та використовувати право на відпустку.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко зупинився на масштабних роботах, які розпочалися на майбутньому спортивному комплексі. Також заплановано до 1 вересня провести ремонт 40 кімнат в гуртожитках. Не знімається з контролю ще один об’єкт – лабораторія біотехнологій.

  

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук закцентував на вступній кампанії, проведенні ефективних навчальних та виробничих практик. Сьогодні ж будуть відомі проміжні підсумки вступної кампанії для відокремлених структурних підрозділів на базі 9 класів – завершується прийом документів.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – забезпечити ефективну роботу приймальної комісії, провести ретельний аналіз результатів складання ЄВІ, співставити їх з вимогами КРІ в контрактах директорів ННІ та деканів факультетів та внести відповідні пропозиції, не допустити набору малокомплектних груп, організовано подати до міністерства показники обсягів державного замовлення. Вадиму Ткачуку – супроводжувати перевірку формування цін, підготувати відповідні звернення щодо чергових спроб самозахоплення земель університету, контролювати відпускну кампанію. Вадиму Кондратюку – продовжити організацію і контроль над збиранням зернових в навчально-дослідних господарствах.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook