Студентське містечко: на порядку денному – готовність гуртожитків до нового навчального року

9 липня 2021 року
     08 липня 2021 р. у студентському містечку НУБіП України відбулась щотижнева робоча нарада усіх завідувачів гуртожитків під головуванням проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Кваші.

     Як зазвичай, на нараді обговорюються повсякденні питання функціонування гуртожитків студентського містечка та проблеми, що виникають в ході проведення робіт по покращенню побутових умов проживання мешканців. В літній період такі роботи – звична справа, адже щорічно, саме в цей час проводяться профілактичні заходи спрямовані на підтримку експлуатаційних якостей будівель гуртожитків та попередження їх передчасного зносу, відбуваються поточні та капітальні ремонтні роботи по заміні, відновленню та модернізації конструкцій будівель. А також, важливе місце мають роботи по поліпшенню благоустрою території гуртожитків студентського містечка.
     Найважливіші питання порядку денного – об’єктивне розміщення студентів у гуртожитки студентського містечка НУБіП України, підготовка гуртожитків до нового навчального року та проживання студентів під час літніх канікул.

     Сергій Миколайович наголосив присутнім, що нашим спільним першочерговим завданням є рівномірно розподілити місця по всіх гуртожитках студентського містечка, щоб створити рівні умови для поселення усіх студентів ННІ/факультету. Проект наказу «Про розподіл місць у студентських гуртожитках у 2021/2022 н. р.» розроблений, але за результатами вступної компанії до даного наказу можуть бути внесені зміни на основі фактичного контингенту ННІ/факультетів. Зазначив, що директор ННІ/декан факультету обов’язково мають долучати у склад Комісії з поселення студентів на ННІ/факультеті голову студентської організації відповідного ННІ/факультету, голову студентської ради відповідного гуртожитку та завідувача гуртожитку і спільно приймати рішення щодо надання житла студентам і їх розміщення у кімнати.
     Наступним важливим пунктом порядку денного є проведення ремонтних робіт у кімнатах, виділених для поселення студентів нового набору. За останні 5 років, в університеті вже сформувався тренд, що протягом літа, поступово проводиться капітальний ремонт кімнат для поселення 1 курсу. Цього року також активно ведуться роботи по підготовці кімнат, на даний час близько 200 кімнат вже готові і укомплектовані меблями, 50 кімнат на стадії ремонтних робіт, план по підготовці кімнат буде виконано, – зазначив директор студентського містечка Сергій Стецюк. До того ж, у гуртожитках проводяться ремонтні робити у місцях загального користування, коридорних приміщеннях та облаштовується прилегла територія.
     Також розглянули питання про стан справ у гуртожитках, здачу кімнат студентів при виселенні, проведення дератизації та дезінсекції, обговорили тижневий план робіт. Окрім цього, адміністрація студентського містечка нагадала присутнім, що з понеділка 12.07.2021 року розпочинається планова перевірка стану пожежної безпеки. Сергій Стецюк ще раз наголосив завідувачам про усунення усіх неполадок пов’язаних з пожежною безпекою, адже саме гарантія безпечного перебування в стінах гуртожитку є основоположним завданням нашої роботи.

     Директор студентського містечка зауважив, що ми не маємо зупинятися на поліпшенні умов проживання студентів, надалі продовжуємо покращувати матеріальну базу, побутові умови і головне продовжуємо ремонтні роботи в гуртожитку.

Мирослава Терлецька, Марта Колич,
фахівці студентського містечка

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook