Міжнародне стажування у Вроцлавському університеті природничих наук (м. Вроцлав, Польща)

6 липня 2021 року
     У період з 21 по 25 червня 2021 року відповідно до грантового проекту «Поліпшення навичок з лабораторної практики у фахівців агропродовольчого сектору Східної Європи» у складі української групи науковців, яка перебувала у Вроцлавському університеті природничих наук Польщі з метою наукового стажування в рамках проекту Erasmus+ розбудова спроможності "AgLab" були і представники факультету тваринництва та водних біоресурсів, доценти Людмила Зламанюк та Наталія Кос.

     В перший день стажування, керівник управління міжнародними зв’язками Вроцлавського університету природничих наук Krzysztof Kafarski, ознайомив з діяльністю університету, а також провів екскурсію по факультету ветеринарної медицини. А в другій половині дня була практична робота з ‟Виявлення генів стафілококу ентеротоксину методом ПЛР” під керівництвом Aleksandra Tabiś.

     Другий день стажування розпочався з кафедри розведення та поведінки птахів, де Joanna Rosenberger ознайомила з особливостями діяльності кафедри із розведення диких птахів, яким загрожує вимирання, обладнанням (інкубатори, прилади для аналізу якості яєць і життєздатності ембріонів), яке використовується для навчальної та наукової роботи, представила методи оцінки запліднення неінкубованих яєць та продемонструвала взяття і заморожування сперми птиці. У другій половині робочого дня відбувалася практична робота на тему ‟Сенсорний аналіз” під керівництвом Małgorzata Korzeniowska.

     Третій робочий день був присвячений практичній роботі по виявленню фальсифікацій у харчових продуктах за допомогою методу ПЛР під керівництвом Aleksandra Tabiś.

     Наступний робочий день був присвячений відвідуванню лабораторії Epi-Vet в клініці інфекційних хвороб (мікробіологічне, серологічне та мікологічне обстеження, що використовується для діагностики захворювань собак та котів, а також великої рогатої худоби і екзотичних тварин). У другій половині дня ознайомилися із основними критеріями роботи приватної акредитованої лабораторії Agro-Vet, яка займається обстеженням птиці, аналізами м’яса птиці, а також вимогами до акредитації.

     Заключний день стажування був присвячений відвідуванню разом з Katarzyna Kosek-Paszkowska офіційної ветеринарної лабораторії у Вроцлаві (офіційні обстеження, які використовуються при ветеринарній інспекції: мікробіологічні, серологічні, хімічні дослідження зразків, відібраних з ферм, продуктів харчування, тварин тощо; методологія досліджень, обладнання, обробка зразків, біобезпека, процедури).

    Після закінчення відбулося урочисте вручення сертифікатів учасникам стажування.

С. Грищенко,
заступник декана
факультету тваринництва та водних біоресурсів

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook