Навчальна практика з агрохімії студентів 2 курсу ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка»

5 липня 2021 року

Традиційно у студентів агробіологічного факультету розпал літнього періоду визначається проходженням навчальних практик як практичної складової у підготовці фахівців освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності «Агрономія».

      Так, згідно робочого навчального плану була проведена навчальна практика з агрохімії для студентів 2 курсу 3-ї і 4-ї груп доцентом Оленою Літвіновою і асистентом Ігорем Бордюжею на базі ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка.

    За період проходження практики студенти мали змогу детально ознайомитись із особливостями рослинної діагностики сільськогосподарських культур господарства за використання різних підходів. Побувавши у полі з викладачами студенти засвоїли основні принципи відбору рослин для проведення діагностики, мали змогу кожен особисто долучитися до цього процесу.

      З неабияким захопленням студенти ввірених нам груп долучилися до хімічної діагностики із використанням портативних приладів із визначення вмісту основних елементів живлення, а ще – біометричної для різних культур. За словами студентів, під час захисту звітів зазначили, що вони одержали значний досвід у питаннях визначення якості посівів, а також можливості усунення небажаних наслідків дефіцитів основних елементів у рослині.

     

       Гарним завершенням робочих днів традиційно у ввечері були змагання між студентами із гри у баскетбол і пінг-понг.

 

Олена Літвінова

доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна,

 Ігор Бордюжа

асистент  кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook