Микола Маївка: Геодезія та землеустрій – спеціальність суспільно важлива і приваблива своїм практичним спрямуванням

3 липня 2021, 12:00
     Напередодні Вступної кампанії 2021 абітурієнтам цікаво отримати якнабільше корисної інформації про майбутню спеціальність, з якою хочеться пов’язати своє життя. Сьогодні другокурсник факультету землевпорядкування, староста академічної групи Микола Маївка охоче ділиться своїми думками про навчання за спеціальністю 193 Геодезія та землеустрій в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

  • Миколо, які у тебе враження про перші два роки навчання на факультеті землевпорядкування?

— Безумовно тільки позитивні. З перших днів навчання вдалося досить швидко адаптуватися до університетського ритму життя. Звісно, цей період запам’ятовується не тільки студентам, але і їхнім батькам. Одразу скажу, що навчання в НУБіП не є легкою прогулянкою. Воно вимагає і наполегливості, і відповідальності, і самодисципліни. Певні корективи в освітній процес привнесла пандемія та запровадження карантину. Але незважаючи на всі негаразди, навчання було насиченим і досить цікавим.

  • До речі, а як проходив освітній процес під час карантину?

— Навчання під час пандемії було організоване на високому рівні. В НУБіП до нього були готові. Я навчався у змішаному форматі, очно та дистанційно. Дистанційну форму навчання організовано на базі навчально-інформаційного порталу НУБіП України (Elearn), де розміщені навчальні курси з усіх дисциплін. Окрім цього, всі заняття відбувалися чітко за розкладом, з використанням відеоконференцій у Zoom чи Cisco Webex. Така форма навчання хоч і була не звична, але має ряд переваг: не потрібно поспішати на першу пару, переходити між заняттями з одного навчального корпусу в інший, а знаходитись в комфортних домашніх умовах.

  • Що найбільше запам’яталося за студентські роки?

— Звісно, навчальна практика у Дзвінковому та організована на її базі «Літня школа із геодезії та землеустрою». Я мав можливість не тільки отримати практичні навички з «Топографії», а й познайомитися з роботою найсучасніших геодезичних приладів, брав участь в геодезичних конкурсах і квестах, спортивних та інших змаганнях.
Також відмічу постійну можливість студентів факультету землевпорядкування працювати з електронними геодезичними приладами. Я вже опанував роботу з електронним тахеометром, проводив вимірювання GNSS-приймачем та цифровим нівеліром.

  • А як справи зі студентським дозвіллям? Чим ще, крім навчання, займаються студенти в університеті?

— Значна увага в університеті приділяється спорту. Є можливість займатись у різних секціях на кафедрі фізичного виховання (футбол, волейбол, баскетбол, шахи, карате, спортивне орієнтування та ін.). Кафедра культурології запрошує до гуртків художньої самодіяльності, участі у мистецьких конкурсах, що дозволяє студентам розвиватись у творчому плані.

  • Що хочеш побажати майбутнім першокурсникам?

Найголовніша порада – завжди залишайтеся собою у будь-яких ситуаціях. Але і не забувайте постійно самоудосконалюватися, для цього в Університеті є всі можливості. І якщо підкріпити бажання навчатися конкретними діями, то обов’язково отримаєте задоволення від оволодіння практичними навиками і вміннями, що дозволить у майбутньому стати професіоналом-землевпорядником.

  • Дякую, Миколо! У свою чергу, бажаю тобі надалі наполегливо навчатися та здобути фах із геодезії та землеустрою.


Розмову провів Олексій Жук,
доцент кафедри геодезії та картографії

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook