Разом до здорового життя! Стартував другий етап ревакцинації!

5 липня 2021 року
     Першочергове завдання для ректорату нашого університету, є здоров’я співробітиків! З 01 липня 2021 року в читальному залі гуртожитку №11 Національного університету біоресурсів та природокористування стартувала організовано масова ревакцинація (отримання другої дози вакцини) співробітників навчальних та виробничих підрозділів. До організації і проведення ревакцинації активно долучився ректорат та ректор академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор Станіслав Ніколаєнко, оперативний штаб по запобіганню захворювання COVID-19 на чолі з проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку, академіком Національної академії аграрних наук, доктором економічних наук, професором Сергієм Квашою та адміністрація КНП «Київська міська клінічна лікарня №10» Голосіївського р-ну м. Києва.

 

 

 
      Другий етап вакцинації вже пройшли 420 робітників освіти.

 

 

 

 


    Декілька порад і відповідей на найпоширеніші запитання від директора оздоровчого центру В'ячеслава Крупки.
     Чи безпечно вакцинуватися під час пандемії COVID-19?
     Безпечно! Потенційний контакт з інфекційним захворюванням не є протипоказанням для планової імунізації. Відповідно, пандемія COVID-19 не створює ризики, пов'язані із вакцинацією.
   Планову імунізацію слід продовжувати, максимально можливий термін. Але необхідно забезпечити дотримання стандартних проти-епідеміологічних заходів для того, щоб максимально знизити ризик передачі COVID-19 серед співробітників університету.
     Чи підвищує вакцинація ризик інфікування або розвитку захворювання COVID-19 у людини?
     Ні, не підвищує. Тому, що немає доказів того, що вакцинація підвищує ризик інфікування людини COVID-19 або впливає на перебіг захворювання.     
    Вакцинація проти одного захворювання не послаблює імунну відповідь людини на інше захворювання.
    Чи безпечно вакцинуватися під час інкубаційного періоду COVID-19?
   Так. Вакцинація не створює ризики для людини, яка була в контакті з інфекційним хворим чи знаходиться в інкубаційному періоді. Це означає, що вакцинація не вплине на перебіг захворювання COVID-19 у людини, яка могла бути інфікована, але не мала симптомів захворювання в момент вакцинації або у людини, яка могла бути інфікована COVID-19 незабаром після вакцинації. Потенційне інфікування людини COVID-19 також не вплине на безпеку або ефективність проведеної вакцинації.
     Чи є зараження COVID-19 протипоказанням до вакцинації?
   Хоча легкі симптоми захворювання: лихоманка та/або кашель, які можуть спостерігатися також під час COVID-19, не є обов'язковим протипоказанням до вакцинації, надзвичайно важливим є те, щоб кожен, у кого тест на COVID-19 виявився позитивним, залишався ізольованим відповідно до національних рекомендацій. Це потрібно для того, щоб не допустити зараження інших і подальшого поширення вірусу SARS-CoV-2.
    Більш детальну інформацію, щодо вакцинування ви можете задати сімейному лікарю.
    Або скористатися мобільним додатком - helsi.
    Скачати можна за посиланням, натиснути тут: helsi.me/ або тут: play.google.com/store/apps/details.
   Нагадаємо, що вакциною Pfizer можна вакцинуватися вдруге в період між 21 і 28 днем після введення першої дози. Інформацію про освітян вносять до електронної бази - helsi.
ПРО HELSI
ЩО ТАКЕ HELSI.ME?

Це сучасна, зручна та надійна електронна медична система, створена для пацієнтів, лікарів, державних та приватних медичних закладів.
HELSI ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ
- Можливість легко знайти та обрати свого лікаря;
- Швидкий запис на прийом on-line себе та членів своєї родини;
- Доступ до своєї електронної медичної картки (ЕМК);
- Миттєві результати аналізів та діагностики в кабінеті пацієнта;
- Доступ до призначень лікаря та плану лікування.
HELSI ДЛЯ ЛІКАРІВ
- Зручне ведення історії хвороби пацієнтів та ЕМК;
- Оперативне отримання результатів діагностики та аналізів;
- Легке використання клінічних протоколів;
- Зрозумілий кабінет для ведення прийому пацієнтів.
HELSI ДЛЯ МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ
- Комплексна автоматизація роботи медичного закладу;
- Можливість налаштування Helsi під потреби медзакладу;
- Функціонал для участі в реформі (закріплення пацієнтів за лікарями, реєстрація декларацій з пацієнтами);
- Моніторинг та управлінська статистика для керівників;
- Формування поточної звітності та статистики.
МОЖЛИВОСТІ HELSI
- Автоматизація реєстратури та роботи лікаря;
- Управління розкладом лікаря;
- Ведення електронних медичних карток (ЕМК);
- Облік медичних препаратів та ведення оплат;
- Формування звітів та статистики;
- Підтримка формату DICOM та стандарту HL7;
- Конструктор бланків і форм;
- Інтуїтивно зрозумілий веб-інтерфейс;
- Гнучке налаштування прав доступу;
- Фіксація дій користувачів;
- Доступ пацієнтів до своєї електронної медичної картки (ЕМК);
- Забезпечення надійного шифрування та безпека даних;
- Портал з інформацією про лікарів, годинами їх прийому та адресами лікарень;
- Підтримка для лікарів та пацієнтів від контакт-центру.
БЕЗПЕКА ТА КОНФІДЕНЦІЙНІСТЬ
Helsi надійно захищає дані пацієнтів. Всі дані зберігаються у дата-центрі, який отримав сертифікат комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) від Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.
Обробка персональної інформації громадян відбувається в правовому полі України.
ПРО КОМПАНІЮ
Компанія Helsi – це команда програмістів, операторів контакт-центру, аналітиків, спеціалістів з впровадження та консультантів. Ми щодня спілкуємося з пацієнтами, медиками, керівниками медзакладів для того, щоб розуміти їх потреби, вдосконалити систему та додати новий функціонал.
ВИНИКЛИ ПИТАННЯ? ТЕЛЕФОНУЙТЕ.
Наша служба технічної підтримки:
044 580-10-70073 580-10-70066 580-10-70068 580-10-70
* Тільки з питань роботи порталу
Контакт-центр працює:
Пн. - Пт. з 8:00 до 18:00
Сб. з 9:00 до 16:00
     Після отримання другої дози вони зможуть звернутися до сімейних лікарів за міжнародним свідоцтвом про пройдений курс.
    Відзначимо, що одна доза цих препаратів не гарантує захист від інфікування коронавірусом. Вона тільки запускає механізм формування імунітету. Повністю вакцинованою особа вважається через 14 днів після другого щеплення.
      Другий етап ревакцинації в університеті розпочав голова оперативного штабу університету Сергій Кваша, особистим прикладом!

      Загалом, після вакцинації співробітники університету почуваються добре. Враженнями поділилася заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко.
     «Вважаю, що вакцинація – обов’язкова, щоб утворився колективний імунітет. Я щоденно спілкують та контактую зі співробітниками та студентами, тож, аби захистити себе, свою сім’ю та колег, вирішила щепитися. Дуже добре, що адміністрація університету доклала зусилля до забезпечення вакцинування працівників і так добре організувала процес».


     «Дуже задоволений організацією і взагалі такою можливістю швидкої вакцинації. Все пройшло чудово. Поруч колеги, які також вакцинацинуются, що є прикладом та підтримкою тим хто менш впевнений у своєму рішенні та кроці на зустріч вакцтиинуванню» – каже начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Василь Лопушняк.

     «Вакцинація працівників університету препаратом Pfizer-BioNTech, який є абсолютно безпечним – побічних реакцій від нього майже не виникає, і люди, загалом, дуже добре переносять щеплення. Крім того, ця вакцина визнана ВООЗ», – відзначають лікарі Юлія Фещенко і Марина Зубко, Оксана Мороз.


     Нагадуємо: під час вакцинації дотримуйтеся стандартних рекомендацій ВООЗ (соціальна дистанція, масочний режим, тощо), щоб убезпечити себе від захворювання під час візиту мобільної бригади з імунізації чи відвідування пункту щеплення. Тестуватися на антитіла чи антигени до COVID-19 перед чи після щеплення від COVID-19 не потрібно.

 

 

     Також зазначаємо! Усім, хто з певних причин пропустив першу вакцинацію, але хоче імунізуватися, або лише тепер вирішив для себе, що хоче бути вакцинованим, потрібно повідомити про це відповідальному за вакцинацію у своєму підрозділі.

     

     Вакцинація від COVID-19 дозволить захистити себе і свої родини, щоб повернутися до звичного життя. Усі вакцини – безпечні й ефективно формують імунітет. Щеплення – добровільні й безоплатні.

 

      Більше про вакцинацію проти COVID-19 ви зможете проитати за посиланням: - https://vaccination.covid19.gov.ua/

 

 

 

 

Добути і зберегти своє здоров’я може тільки сама людина.
(М. Амосов)

Геннадій Ржевський,
директор ННЦ ВР і СР
Ірина Курінна,
фахівець відділу
виховної роботи і
 студентських справ
ННЦ ВР і СР

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook