Навчально-ознайомча практика для студентів 2 курсу спеціальності "203 Садівництво та виноградарство"

2 липня 2021 року

Практична підготовка фахівців зі спеціальності «203 Садівництво та виноградарство» є невід’ємною складовою частиною навчального процесу в аграрних закладах вищої освіти. Якщо теоретичний курс навчальних дисциплін покликаний «озброїти» студентів сумою необхідних знань, передбачених вимогами конкретного освітньо-кваліфікаційного рівня, то під час практики вони набувають уміння застосовувати ці знання до виконання стандартних фахових функцій.
Навчально-ознайомча практика з овочівництва сприяє оптимізації процесу адаптації до майбутньої професії через ознайомлення з широким видовим і сортовим різноманіттям овочевих рослин, їхніми ботанічними та морфологічними особливостями. Такий вид практики сприяє глибшому засвоєнню теоретичного матеріалу, прищеплює навики практичного пошуку нових знань з дисципліни.
З 21 до 30 червня у навчальній лабораторії «Плодоовочевий сад» було проведено навчально-ознайомчу практику з овочівництва для студентів 2 курсу спеціальності «Садівництво та виноградарство». Керівник практики доцент Віра Кутовенко в перший день ознайомила студентів зі змістом та програмою навчально-ознайомчої практики.
Під час практики студенти ознайомились з ботанічною класифікацією овочевих рослин, господарською, агробіологічною, за тривалістю до життя та вимогою до тепла. Навчилися розрізняти овочеві рослини за морфологічними особливостями. Також мали можливість проводити заходи з догляду за овочевими рослинами.

Віра Кутовенко,
доцент кафедри овочівництва і закритого грунту
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook