Фахівці спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» у ногу із сучасними технологіями: землевпорядники завершили навчальну практику із «Фотограмметрії та дистанційного зондування»

1 липня 2021 року
     Сучасних фахівець окрім стандартного набору знань та умінь за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» та усіма іншими повинен оволодіти такими необхідними навичками, які зможе використати у різних життєвих ситуаціях, наприклад: здатність до самонавчання, самостійність і відповідальність у прийнятті рішень, уміння опановувати нові технології та програмні засоби, можливості до формування власного «бренду» чи презентації власної роботи.
     Наряду із виконанням завдань передбачених програмою практики, студенти 3 курсу виконують їх у різних програмних засобах, удосконалюють свої уміння по монтування відео- та фото звітів, презентацією свої проектів  тощо.
     Обов’язковими етапами роботи на навчальній практиці, які опрацьовують студенти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» із «Фотограмметрії та дистанційного зондування» є аерофотозйомка місцевості із використанням БПЛА, прив’язка знімків, с.-г. дешифрування, фотограмметричне згущення опорної мережі, трансформування знімків, класифікація хмари точок, створення ортофотоплану. Вищевказані роботи виконувались сучасним геодезичним та фотограмметричним обладнанням на базі практики ВСП «Боярський фаховий коледж НУБіП України» та ННВЛ «Автоматизованих систем управління земельними ресурсами».
  
 
     Загальне керівництво навчальної практики здійснювалось деканом факультету землевпорядкування Євсюков Т.О. та завідувачем кафедри управління земельними ресурсами Дорош О.С. Безпосередніми керівниками практики, які здійснювали керівництво, контроль та організацію навчального процесу, відповідно до наказу, були НПП кафедри управління земельними ресурсами Бутенко Є.В., Колісник Г.М. Процесу організації практики, також сприяли завідувач кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Кохан С.С. та заступник декана факультету Шевченко О.В.
     У рамках співпраці із Радою роботодавців факультету землевпорядкування до навчальної практики долучались представники компанії DronUA, які здійснили презентацію сучасних БПЛА та забезпечили проведення аерофотозйомки місцевості із використанням сучасних безпілотників.
     Завершальним етапом проходження навчальної практики є захист студентами своїх звітів, у ході якого всі успішно завершили навчальну практику.
 
 
Григорій Колісник,
старший викладач
 кафедри управління земельними ресурсами

    

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook