У гості до Президента: студенти факультету землевпорядкування відвідали резиденцію в Маріїнському палаці

28 червня 2021, 9:00
     Як і мільйони українців ми часто бачили цю прекрасну будівлю в новинах. Адже це – офіційна церемоніальна резиденція Президента України. Тут проходять урочисті державні події – нагородження, прийоми, саміти, зустрічі офіційних делегацій на найвищому рівні. А чи відомо Вам, що бувша резиденція царської сім’ї встигла побувати центром землевпорядної освіти Києва? Саме в його стінах у 20-х роках ХХ ст. розміщувався Землевпорядний технікум, про що ми й дізналися під час екскурсії.

     Одного погожого червневого дня, студенти першого курсу факультету землевпорядкування разом із своїм наставником доцентом кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Антоніною Москаленко, отримали унікальну нагоду побачити на власні очі одну з архітектурних перлин України – Маріїнський палац.
     Ми пройшли центральними сходами палацу, якими ходили найшановніші люди світу, відвідали церемоніальну залу, де відбуваються різноманітні урочистості, зелену залу, де проводять зустрічі та ухвалюють важливі, а часом доленосні рішення.
     Далі наша екскурсія тривала в залі, в якій 25 років тому було підписано Конституцію України. У величній банкетній залі нам приглянувся посуд, створений на замовлення та ідеально гармонує з інтер’єром палацу. Всі приміщення мають неймовірне оздоблення починаючи від величезних люстр, картин відомих майстрів живопису та завершуючи красою рисунку паркету, створеного з цінних порід дерева.

     Екскурсовод не тільки розповів нам про історію створення та перебудови палацу, а й про важливі функції, які він виконував у різні роки: так, з 1925 року в ньому діяла постійна промислова виставка та Київський крайовий сільськогосподарський музей. Але найбільше нас вразила інформація про те, що у 1923 році у палаці розмістили Землевпорядний технікум, що готував на той час потрібних державі фахівців. Минуло майже століття, а наша спеціальність 193 "Геодезія та землеустрій" не втрачає актуальності! Навпаки – її актуальність з часом зростає, європейський рівень підготовки фахівців у НУБіП України вражає, а ми свої прикладом засвідчуємо, що навчатись тут цікаво, престижно, перспективно!

  

     Ми всі надихнулися неймовірною красою Маріїнського палацу. Кожен відчув історичну велич нашої країни, про яку потрібно дбати й цінувати. На завершення екскурсії нам запропонували написати побажання в «Книзі почесних гостей» і ми, звісно, залишили свій відгук!

Ольга Пронь,
студентка першого курсу
факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook