Профорієнтація в Макарівському медичному коледжі: піклуємось про набір на спеціальність 229 "Громадське здоров'я"

18 червня 2021 року
С.м.т. Макарів Київської області, медичний коледж

   Повсякденно одним з важливих завдань співробітників факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК є проведення професійної орієнтації серед школярів та учнів коледжів, технікумів, училищ - це комплексна, систематична робота кожного члену колективу, яка має за мету забезпечення повноцінного прийому вступників на навчання до Національного університету біоресурсів і природокористування України. Профорієнтаційна робота на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК  проводиться протягом усього календарного року. Принципами, якими керується родина факультету, при проведенні профорієнтаційної роботи є: плановість та контрольованість; участь в її проведенні всіх членів колективу; залучення студентів та батьків; тісний зв’язок з громадськістю та роботодавцями;  органічне поєднання різноманітних форм і методів проведення.

       17 червня 2021 року викладачі факультету - професор Віктор Ємцев та доцент Марія Жеплінська - відвідали Макарівський медичний коледж, що розташований в Бучанському районі Київської області, який радо прийняв та надав можливість напередодні випуску вже новоспечених молодших спеціалістів провести таку роботу в своєму закладі. 
     Знайомство з кваліфікованими фельдшерами і медичними сестрами відбулося в невимушеній обстановці з наданням повної інформації про нову спеціальність 229 "Громадське здоров'я" (освітньої програми "Нутриціологія здорового харчування").
     У сучасному суспільстві з’явилася тенденція до краси та здоров’я. Люди починають відмовлятися від паління і вживання спиртних напоїв, все більше займаючись спортом і обираючи правильне харчування. Самі затребувані професії на цьому етапі: дієтологи та фітнес-тренери. Але з’явився і такий фахівець як нутриціолог, який також займається питаннями правильного харчування.
     Єдиний виш, який починає випускати таких фахівців, наш Національний університет біоресурсів і природокористування України. Саме на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК студенти мають змогу пройти всі етапи навчання правильного харчування, а саме вивчити класичні та новітні концепції харчування, нутрієнтний склад і поживну цінність основних харчових продуктів, їх фізіологічні функції в організмі, сучасні рекомендації щодо харчування населення та споживання основних нутрієнтів, харчові продукти функціонального призначення; дієтичні добавки, наукові принципи складання і характеристику харчових раціонів лікувально-профілактичного харчування основних лікувальних дієт.
     Тож всі ці питання були обговорені нашими викладачами з випускниками коледжу, а ще наявність потужної матеріально-технічної бази, викладання досвідченими професорами і доцентами медичного спрямування, проведення культурно-виховних заходів, обмін досвідом в університетах-партнерах за кордоном, проведення навчальної практики в Європі, розташований студентський кампус поряд з навчальним корпусами, можливість вступу на військову кафедру «пробили» не одну іскру в молодших спеціалістів. Підтвердженням слів стала презентація з відеороликами про університет і факультет. А ще всі отримали рекламні буклети та календарики від факультету.
     Тому щиро віримо, що незабаром зможемо побачити деяких з дівчат та юнаків – випускників Макарівського медичного коледжу в приймальній комісії, які після успішної здачі вступного фахового випробування поповнять лави факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
 
Марія Жеплінська
Доцент кафедри процесів
і обладнання переробки продукції АПК
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook