Бакалаври випускники спеціальності 101 «Екологія» обирають магістерську програму «Екологічний контроль та аудит»

23 червня 2021 року
     Кравченко Віталіна і Кравченко Юлія (освітньо-професійна програма першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 101 Екологія) для подальшого навчання обрали освітню програму другого (магістерського) рівня вищої освіти «Екологічний контроль та аудит» в НУБіП України. Вважають, що перспективи реалізації здобутих професійних компетентностей для еколога в Україні є актуальними. Останнім часом окремої уваги потребує виробництво, яке у відповідності до імплементованих Директив ЄС має базуватися на принципах екологізації технологій, оцінці впливу на довкілля, а також реалізації екологічної продукції і наданні екологічних послуг.

  • Яких результатів уже вдалося досягти?

— Ще під час навчання на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти нас цікавили проблеми створення та використання сучасних очисних споруд, впровадження технологій повторної переробки сировини, безвідхідного виробництва. Тому, ми постійно приймали участь в міжнародних, всеукраїнських науково-практичних конференціях, семінарах, вебінарах, присвячених вирішенні питань поводження з відходами та їх переробки.

  • Чим займається еколог сьогодні, які питання вирішує?

— У всьому світі йде активна боротьба за охорону навколишнього середовища. Вводяться нові закони про захист довкілля, затверджуються жорсткі екологічні стандарти, будуються очисні споруди на підприємствах. Екологи – це ті фахівці, які розуміють, що ресурси планети далеко не нескінченні, вони стежать за утилізацією радіоактивних відходів та контролюють діяльність шкідливих виробництв. Кваліфіковані екологи займаються з’ясуванням причин природних катаклізмів і шукають шляхи, які дозволять людству чинити найменший вплив на навколишнє середовище. З промисловим розвитком нашої країни професія еколога з кожним роком набуває широкої популярності.

  • На Вашу думку, які на сьогодні для еколога є перспективи працевлаштування?

— Сфера роботи фахівця з екології досить широка і може обмежитись хіба що вашою фантазією. У багатьох ВНЗ увсіх країнах світу готують фахівців-екологів за різними спеціалізаціями. Для майбутнього студента залишається лише обрати напрям, який відповідає власним інтересам. А це може бути сільське господарство, атомна енергетика, харчова промисловість, природоохоронна діяльність та інші. Фахівці з екології затребувані по всьому світу та мають чудову можливість влаштуватися на роботу.

  • Що б Ви хотіли побажати собі в майбутньому, отримавши диплом магістра?

— Не забувати, ким би ми не були за спеціальністю, наша успішна професійна реалізація, в більшій мірі, залежить від нас самих. Не варто піддаватись песимістичним настроям суспільства. Частіше виявляти власну ініціативу. Також постійно удосконалюватись, йти в ногу з часом, крім того не забувати приділяти увагу своїй сім’ї та друзям, тобто бути повноцінними громадянами нашої держави.

  • Дякуємо за Ваш вибір! Успіхів та здійсненні мрій!

С. Паламарчук,
відповідальна за профорієнтаційну
роботу кафедри екології агросфери
та екологічного контролю 
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook