Станіслава Гудзенко з Києва: мрію бути екологом, тому обираю НУБіП України першим пріоритетом

21 червня 2021 року
  • Розкажи, будь ласка, про себе.

— Мене звати Станіслава Гудзенко. Я закінчила 11 клас, школи I-III ступенів №236 міста Києва. Що цікавого можу розповісти про себе? В мене багато захоплень і деякі з них, здавалося б не мають між собою жодного зв'язку. Наприклад, я обожнюю писати вірші і останнім часом навіть почала ділитися ними зі своєю аудиторією в Instagram. Я обожнюю ніч, просто уявіть цю атмосферу, прохолодний вітер, його шепіт, все це нагадує моменти твого життя або ж дає волю фантазіям, якими так хочеться поділитися.
     Природа надає нашому життю скільки нових фарб, можливо саме тому я так люблю фотографувати все, що нас оточує.

  • Чи завжди мріяла про спеціальність еколога? Як прийшла висновку, що саме з цією професією хочеш зв'язати своє життя?

— Насправді, раніше я особливо не захоплювалася біологією, навпаки, не долюблювала її і була впевнена, що не буду пов'язувати із нею своє подальше життя. Як і всі дівчатка в дитинстві мріяла стати актрисою, але потім почала дорослішати, мене почали цікавити проблеми людства і якось непомітно для себе, я захопилася екологією. Вирубка лісів, експлуатація морів і ґрунтів, забруднення повітря і води - усі ці фактори підштовхують наш світ до екологічної катастрофи. Тварини і рослини зникають так само, як зникає їхнє місце проживання.
     Якщо зараз ми не розпочнемо це змінювати, то через кілька сотень років наша планета загине остаточно. Я сподіваюся, що зможу зробити вклад в екологію нашої планети, саме тому і обрала цю спеціальність.

  • Яким чином ти би змінювала екологію нашої планети? Та які незначні кроки можуть допомогти в цьому?

   — Головним пунктом є розвиток екологічного мислення, яке варто розвивати ще з дитинства. Було б круто зробити такий предмет в школах.
   Поліетиленові пакети розкладаються від 100 до 400 років. В водах Тихого океану плаває велетенська кількість сміття, що призводить до загибелі риб та інших тварин, якщо замінити всім звичні одноразові пакети, на багаторазові тканинні сумки, то стан нашої екології з часом вже помітно покращиться.
   Пластикові пляшки, одноразовий посуд – ми зустрічаємося з цими виробами кожного дня. І їх використання можна легко обмежити. Замість того, щоб купувати воду у пластикових пляшках, можна придбати пляшку багаторазового використання і носити воду з собою. Замість одноразового посуду – звичайний.
   Сортування сміття також є важливим пунктом. Замість того, щоб скло, пластик та папір опинилися на смітнику чи в океані, вони можуть бути перероблені на інші продукти. Саме такими простими кроками ми можемо врятувати нашу планету від загибелі.

  • Чому обрала саме НУБіП?

— Обрала НУБіП, тому що ходила на курси від цього університету і мені неймовірно сподобалися викладачі. Відчувалася, якась своя атмосфера, подача біології була на високому професійному рівні, що я захопилася цим предметом ще більше. Також нещодавно мені пощастило познайомитися з деканом факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, Юлією Василівною, яка є висококваліфікованим фахівцем своєю справи, і я переконалась остаточно, що 100 % хочу саме в НУБіП і саме на факультет захисту рослин, біотехнологій та екології.

  • Які плани на майбутнє?

— Насправді планів в мене дуже багато, для початку хотілось би вступити в університет і отримати свою спеціальність. А ще насолоджуватися студентськими роками. Та змінювати екологію на краще.

Оксана Мовчан
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook