Співробітництво із Асоціацією міст України: в центрі уваги земельні відносини

17 червня 2021 року
     16 червня 2021 року відбувся перший навчальний онлайн-захід із серії безкоштовних вебінарів для органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами за загальною тематикою «Від теорії до практики ефективного управління земельними ресурсами».

     Захід був організований Асоціацією міст України у партнерстві з Всеукраїнською аерогеодезичною асоціацією. Участь у першому вебінарі взяли понад 400 представників громад: голови, їх заступники, секретарі рад, старости, фахівці структурних підрозділів органів місцевого самоврядування з питань земельних ресурсів.

     Зі вступним словом до присутніх звернулася представниця Всеукраїнської аерогеодезичної асоціації Юлія Заїченко, яка розповіла про зміни у законодавстві, яке регулює земельну сферу. У доповіді зосередила увагу на суті та ключових положеннях Закону України №1423-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин».

     Про практичні аспекти реалізації Закону України №1423-IX розповів один із його ключових розробників – завідувач кафедри землевпорядного проектування Національного університету біоресурсів і природокористування України, професор Андрій Мартин. У своєму виступі він акцентував на завданнях, які вирішує Закон, описав процедуру спрощення проведення землеустрою, а також новели складання землевпорядної документації. Також експерт розповів про ключові моменти земельної децентралізації та відповів на десятки запитань від представників органів місцевого самоврядування.

Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook