У двері ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження стукають молоді та креативні вступники

17 червня 2021 року
    Зовсім скоро – початок вступної кампанії. ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України завжди радий очним зустрічам з нинішніми випускниками шкіл і коледжів.

     Не випадково так трапилось, що до нас завітав майбутній абітурієнт Даніїл Лебідь з Дніпропетровщини. Випускник Марганецької спеціалізованої школи №2 обрав саме ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження для продовження навчання. Директор інституту Віктор Каплун особисто зустрів гостей, провів коротку співбесіду і невеличку екскурсію сучасними лабораторіями. Це викликало непідробні позитивні емоції не тільки у майбутнього вступника, а і у його мами, Ольги Вікторівни, яка його супроводжувала.

    Далі з гостями було невимушене спілкування заступника директора інституту Лариси Нікіфорової та Лілії Мартинюк. Прогулюючись 8 навчальним корпусом, нам вдалося детальніше з’ясувати і бажання, і мотивацію майбутнього інженера-енергетика.

  • Як Ви дізналися про НУБіП України і чому саме обрали ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження?

Про НУБіП України як один з найкращих закладів вищої освіти добре знають у нашому місті Марганець. Нам рекомендували вас у Марганецькому еколого-натуралістичному центрі. Даніїл – випускник цього центру, учасник наукових конкурсів Малої академії наук. Дуже хороші рекомендації надали і у Марганецькій міській раді. Тож інших думок не було - вирішили відвідати НУБіП і на власні очі все побачити, як кажуть, познайомитись поближче.
     Далі мама брала слово більше.
— А щодо вибору стати студентом енергетичної спеціальності, - так це у нас у генах. Ще з дитинства Данїїл «товаришує» з викруткою та пасатижами. Розетки, вимикачі, світильники – все у колі його інтересів. Сам зібрав блютуз-колонку, розробив портативний зарядний пристрій Power Bank на базі сонячної панелі для зарядки мобільного телефона.

  • Даніїле, а що тобі найбільше подобається у майбутній професії?

— Взагалі-то, мені подобається екологія, проте я дуже люблю робити щось руками: паяти або програмувати якийсь пристрій чи прилад. Я обмірковував, як це можна поєднати при виборі своєї майбутньої професії. Оскільки сучасна енергетика розвивається на основі інформаційних технологій, я зрозумію, що екологія також може бути пов'язана із енергетикою, особливо з енергозбереженням та відновлювальними джерелами енергії. Це дуже цікава тема. Навіть сама назва «Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження» привертає увагу!

  • І наостанок, які враження від знайомства з нашим інститутом?

— У Вас дуже затишно та приємно, нас тепло зустріли. А ще побачили, як по-сучасному підготовлена навчальна база. Дуже багато лабораторій з новим обладнанням. Це переконує, що тут можна одержати не лише теоретичні знання, а й хороші практичні навички. Місце розташування університету - просто чудове, навколо ліс, багато місць для відпочинку та занять спортом. Це все є дуже важливим.

    Дякуючи за приємне спілкування Даніїлу Лебідю і його мамі, Ользі Вікторівні, ми відчули взаємне розуміння і переконання, що цей хлопець стане саме нашим студентом.

    Ми шукаємо таланти. І вони до нас приходять!


Лілія Мартинюк,
координатор з організації студентського дозвілля
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook