Кафедри факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК до нового 2021-2022 навчального року готові

12 червня 2021 року
      Комісією, на чолі з деканом факультету інформаційних технологій  Оленою Глазуновою та заступником начальника навчального відділу Оксаною Зазимко, створеною за наказом ректора від 21 травня 2021 р. № 560 «Про перевірку готовності кафедр факультетів та ННІ до нового 2021-2022  навчального року», з метою забезпечення організації навчального процесу високої якості для студентів ОС „Бакалавр” і „Магістр” 10 травня 2021 р., здійснено перевірку готовності кафедр технології м'ясних, рибних та морепродуктів; стандартизації та сертифікації с.-г. продукції; процесів і обладнання переробки продукції АПК факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК до нового 2021-2022 навчального року.

За результатами перевірки встановлено, що на всіх кафедрах факультету:

  • оновлено навчально-методичні комплекси (НМК) дисциплін робочого плану підготовки бакалаврів і магістрів, викладання яких забезпечується кафедрами, а зміст їх відповідає вимогам наказу ректора від 16.06.2020 р. № 458;
  • на сайті кафедр розміщено електронні версії навчальних програм, силабусів на 2021-2022 н.р.;
  • оновлено методичне забезпечення лабораторних, практичних та семінарських занять;
  • поповнюється методичне забезпечення (підручники, навчальні посібники, методичні розробки тощо) навчального процесу;
  • у чинному порядку заповнені екзаменаційні відомості складання екзаменів та заліків;
  • регулярно заповнюються журнали обліку педагогічного навантаження НПП кафедр;
  • наявний необхідний перелік документів кафедр та факультету.

В ході перевірки комісією було зроблено детальний аналіз наявності кадрового складу лабораторій (завідувач лабораторії, штатні співробітники); нормативних документів (накази про створення, положення, посадові інструкції працівників); наявність лабораторного, наукового обладнання (кількість та роки виготовлення); забезпеченість навчального процесу сучасним обладнанням; наявність навчально-методичного забезпечення тощо.

 

 

     З навчальних дисциплін "Процеси та апарати харчових виробництв"; "Технологічне обладнання галузі" розроблені унікальні віртуальні лабораторні роботи по основним групам процесів, які застосовуються у харчових виробництвах – гідравлічні, механічні, гідромеханічні, теплові та масообмінні. Особливістю цих лабораторних робіт є можливість проводити їх в дистанційному режимі, що дозволяє проводити якісну підготовку студентів з даних дисциплін.

    В цілому, комісією відмічено добрий стан діяльності лабораторій кафедр, схвальні відгуки отримали лабораторії кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів – навчальна лабораторія технології м'яса та м'ясних продуктів; навчальна лабораторія технології риби та морепродуктів, навчальна лабораторія загальних технологій харчових виробництв, відмічено їх облаштування сучасним лабораторним обладнанням та лабораторними меблями, забезпеченість навчального процесу сучасним обладнанням (роки випуску 2008-2020) становить 100%; лабораторії кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК - навчальна лабораторія технологічного обладнання, де встановлена нова лінія з переробки молока. 

     Також необхідно зазначити, що на факультеті здійснюється капітальний ремонт наукової лабораторії "Громадське здоров'я" для підготовки здобувачів освітньої програми "Нутриціологія здорового харчування"; здійснюється оснащення сучасними лабораторними приладами.

На факультеті функціонують також ННВЛ: технології м'яса та м'ясних продуктів, яка розташована у ВП НУБіП України НДГ «Великоснітинське ім. О. Музиченка», оснащена технологічним обладнанням, де студенти мають змогу виконувати лабораторні заняття та магістерські роботи з використанням сучасного технологічного обладнання; технології бродильних та ферментативних виробництв.

Це дає підстави вважати, що кафедри факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК готові до нового 2021-2022 навчального року.

 Наталія Слободянюк,
заступник декана

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook