День журналістів: «Курс тримай на горизонт, і мета тобі скориться!..»

8 червня 2021 року
     Подарунок до Дня журналістів зробили собі першокурсники, успішно завершивши екзаменаційну сесію та випустивши у світ перші у своєму житті альманахи-дайджести колективної творчості.

     «Курс тримай на горизонт, і мета тобі скориться!..» – таким девізом послуговувалися ми, першокурсники, опановуючи професійні знання журналістики від початку навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті. Спеціальне творче завдання на таку тему, задане викладачем основ журналістики та професійної етики І. С. Чижем, в ряду інших, стало мотивуючим фактором осягання нами фахових знань. Ніяка пандемія не могла зупинити творчого пошуку і змагальності та набуття студентами першого журналістського досвіду. Адже працюючи у навчальних групах за моделлю редакцій, обравши редакційні колегії і редакторів, ми не тільки виконували оригінальні творчі роботи, котрі не розшукаєш у глибинах і обширах Інтернету і які вимагали хисту і праці, не тільки захищали їх на практичних заняттях, але й редагували, укладали, творили дизайн, ілюстрували і верстали та здійснювали оформлення майбутніх видань… Отож, фактично опановували базові навики і основи доброго десятка професійних компетентностей.
     А скільки творчих особистостей проявили себе, реалізуючи надзвичайно цікаві творчі завдання, що охоплювали широкий тематичний спектр – від тем професійних: «Хто я, творець чи літописець?...»; «Журналіст не може бути кольоровим, він зобов’язаний бути об’єктивним і справедливим»; «Гарантія свободи. Без вільного слова не буває вільної людини» і аж до особистісних і навіть ліричних тем – «Мій рід, що я в нім колосочок»; «Брунькує березень бентежними бажаннями, дарованими нам од юної весни…»; «Кохаю…Дві людини…Три склади…Єдина доля…»…
     Лілія Кузьменко, Марія Терьохіна, Стефанія Заяць, Катерина Шабатин та ще цілий ряд наших друзів так потужно розкрилися у творчості, що розумієш: українську журналістику чекає прекрасна «нубіпівська» зміна. А засвідчують це дві чудових колективних збірки, прекрасно поліграфічно виконані у видавничому центрі університету за що ми складаємо подяку цьому чудовому колективу.
 
 Анастасія Тарасенко,
заступник редактора
 альманаха- дайджеста «Крізь терни до зірок»,

 староста другої групи 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook