СВЯТКУЄМО ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

21 травня 2021 року

Всесвітній день вишиванки відзначається щороку в третій четвер травня. Сьогодні, як і в попередні роки, студенти, викладачі та керівництво Ірпінського фахового коледжу НУБіП України долучилися до святкування Дня вишиванки. На знак вшанування українського традиційного одягу, працьовитості й майстерності української жінки проведені в групах тематичні виховні години,  у коледжі лунали тематичні пісні, а також з нагоди свята було організовано флешмоб «Вдягни вишиванку- підтримай Україну!»

Метою святкування Дня вишиванки є популяризація вишитого етнічного одягу та вшанування українських традицій. Цього дня прийнято вдягати національне вбрання. Для наших предків вишиванка була не тільки святковим одягом, а й оберегом. Орнамент, який наносили на сорочку, містив у собі певні символи, які повинні були захистити того, хто її носить, від злих духів і нещасть.

Щорічно студенти, викладачі та керівництво Ірпінського фахового коледжу  НУБіП України долучаються до святкування Всесвітнього дня вишиванки.

Цього року під час виховних годин, у рамках флешмобу «Вдягни вишиванку – підтримай Україну!» студенти мали можливість прочитати поетичні рядки видатних українських поетів Андрія Малишка і Дмитра Павличка, виконати чи прослухати  українські пісні про вишитий рушник, мамину сорочку, послухати повідомлення про видатних українських майстринь художньої вишивки нашого сьогодення. Учасники заходів із задоволенням фотографувалися групами.      

 

Наталія Шмарко,

художній керівник    


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook