Майбутні ветсанексперти ознайомились з роботою відділів Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК

1 червня 2021 року
     Згідно графіку проходження практичних занять, 27 травня студенти 4 курсу ОС «Магістр» мали нагоду ознайомитись з роботою відділу мікробіологічних досліджень, відділу моніторингу якості продукції АПК та відділу моніторингу безпеки продукції АПК (сектор хроматографічних досліджень) УЛЯБП АПК. В лабораторії здійснюються дослідження в різних напрямках, що дає змогу проводити дослідження рослинної та тваринної продукції від початкової ланки її отримання до готового харчового продукту, який потрапляє до кінцевого споживача з дотриманням принципу «з лану до столу».

     Зокрема, в мікробіологічному відділі ознайомились зі структурою лабораторії, сучасними приладами для визначення мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів, бактерій групи кишкових паличок, молочнокислих мікроорганізмів та ін. У відділі моніторингу якості продукції АПК студенти ознайомились з арбітражними методами дослідження кормів та меду, зокремаз методами визначення білка в різних продуктах по К’єльдалю. Особлива увага при проведенні досліджень приділялася дотриманню правил техніки безпеки.

     В секторі хроматографічних досліджень студентам продемонстрували роботу приладів рідинної та газової хроматографії, пояснили принцип їх роботи та механізм проведення калібрування. Сьогодні гостро стоїть питання фальсифікації жирових продуктів, зокрема вершкового масла, в яке досить часто додають рослинні олії. За допомогою методу хроматографії неякісні харчові продукти швидко виявляють, що запобігає їх реалізації.
     Варто відзначити, що робота на базі УЛЯБП АПК виконується на високому професійному рівні, що засвідчує Національне агентство з акредитації України та підтверджується Атестатом.

 

Юлія Гриб,
асистент кафедри ветеринарної
гігієни ім. проф. А.К. Скороходька

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook