Проходження практичних занять з дисципліни «Гігієна харчових продуктів» на базі УКРАЇНСЬКОЇ ЛАБОРАТОРІЇ ЯКОСТІ І БЕЗПЕКИ ПРОДУКЦІЇ АПК НУБіП України

28 травня 2021, 13:07

Згідно графіку проходження практичних занять, 27.05.21, студенти 4 курсу ОС «Магістр» мали нагоду ознайомитись з роботою відділу мікробіологічних досліджень, відділу моніторингу якості продукції АПК та відділу моніторингу безпеки продукції АПК (сектор хроматографічних досліджень) УЛЯБП АПК. В лабораторії здійснюються дослідження в різних направленнях, це дає змогу проводити дослідження рослинної та тваринної продукції від початкової ланки її отримання до готового харчового продукту, що потрапляє до кінцевого споживача, дотримання принципу «з лану до столу».

Зокрема, в мікробіологічному відділі, ознайомились зі структурою лабораторії, сучасними приладами для визначення мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів, бактерій групи кишкових паличок, молочнокислих мікроорганізмів та ін, у відділі моніторингу якості продукції АПК – проводились дослідження кормів, меду, ознайомились з арбітражними методами дослідження, зокрема визначення білка в різних продуктах по К’єльдалю за допомогою апарата. Особлива увага приділяється дотриманню правил техніки безпеки, при проведення досліджень.

В секторі хроматографічних досліджень, студентам продемонстрували роботу приладів рідинної та газової хроматографії, пояснили принцип їх роботи та механізм проведення калібрування. Сьогодні гостро стоїть питання фальсифікації жирових продуктів, зокрема вершкового масла, в яке досить часто додають рослинні олії. За допомогою методу хроматографії, неякісні харчові продукти швидко виявляють, що запобігає їх реалізації.
Варто відзначити, що робота на базі УЛЯБП АПК виконується на високому професійному рівні, компетентність якої засвідчує Національне агентство з акредитації України, що підтверджується Атестатом.

 

Юлія Гриб, асистент кафедри ветеринарної гігієни ім.проф.А.К.Скороходька

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook