На факультеті землевпорядкування відзначили п'ятиріччя Ради роботодавців

27 травня 2021 року
     Напередодні відзначення 123-річчя Національного університету біоресурсів і природокористування України на факультеті землевпорядкування відбулася одна важлива урочистість. Цьогоріч 26 травня минає п’ять років від початку роботи Ради роботодавців факультету землевпорядкування. Ця знаменна подія відзначалась на урочистому її засіданні, що відбулось 25 травня 2021 р. У розпал робочого дня не всі змогли бути присутніми, але свято тривало.

 

     Вітальним словом розпочав урочисте засідання декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков. Він підбив підсумки роботи Ради роботодавців за п’ятиріччя. За цей час відбулося багато позитивних змін: суттєво покращена матеріально-технічної база факультету, поліпшення аудиторного фонду, зміщення акцентів при проведенні практичних робіт на роботу з сучасними приладами, створення "Школи професійної майстерності землевпорядника і геодезиста", проведення майстер-класів для студентів і викладачів по роботі з новим геодезичними обладнанням і приладами, організація круглих столів на актуальні питання геодезії та землеустрою, встановлення перманентної GNSS-станції, першого в Україні контрольного пункту для смартфону, відзначення професійних свят, конкурси наукових робіт студентів, "Літня школа з геодезії та землеустрою", регулярні футбольні турніри та ін. Все це стало можливим лише за допомоги Ради роботодавців. Сподіваємося, що наша подальша співпраця буде такою ж плідною, завершив очільник факультету.
  
 
     Далі до слова були запрошені люди, без яких би не було цього свята, – члени Ради роботодавців.
     Анатолій Полтавець, голова "Асоціації фахівців землеустрою України", висловив таку думку: «Наша асоціація завжди долучається до освітнього процесу, підтримує і готова надалі допомагати факультету землевпорядкування. Адже ми всі працюємо заради майбутнього України! Підтримка роботи в малих групах, огляд актуальних питань землеустрою, оволодіння навичками роботи з сучасними геодезичними приладами, збільшення обсягів самостійної роботи під керівництвом викладачів. І все це поступово впроваджується на факультеті землевпорядкування. Тому ми підтримуємо студентів.»
 
     Наступним виступав Андрій Галайда – голова ГО «Всеукраїнська аеро-геодезична асоціація», директор ТОВ «Кайлас». Він подякував всім учасникам освітнього процесу за спільні дії та ініціативи, що допомагають майбутнім поколінням геодезистів і землевпорядників. Спільно ми досягнемо значних результатів, підсумував Андрій Галайда.
     Олексій Куценко, директор відділу продаж компанії Geo-Progress, висловив вдячність за запрошення, адже йому, як випускнику факультету, дуже подобається працювати зі студентами. Це цікавий досвід, долучатися до проведення занять, зокрема онлайн, Літньої школи з геодезії у Дзвінковому. Студенти надзвичайно зацікавлені в пізнанні нових технологій та отриманні сучасних знань.
     Сергій Галас, керівник приватного підприємства "Аршин", зауважив, що сучасним студентам не так важко, як було раніше. Тому їм залишається тільки вчитися і розвивати галузь.
  
  
  
     Важливим було отримати зворотній зв’язок від студентів. Своїми враженнями поділився голова студентської організації факультету Олександр Вертелецький. Від імені всіх студентів він подякував Раді роботодавців за їх участь в навчанні та розвитку, особливо за можливість роботи з новими приладами і технологіями. Лілія Полюхович, студентка 2 курсу, звернула увагу на те, що Рада роботодавців сприяє підвищенню якості підготовки студентів, зростанню їхнього професіоналізму.
  
     До привітань долучилися і завідувачі кафедр Іван Ковальчук та Андрій Мартин. Вдячні всім представникам сфери землеустрою, які активно долучаються до співпраці з університетом. Адже це також сприяє тому, що до них приходитимуть кращі кадри, які ефективніше виконуватимуть роботу. Співпраця відбувається і в науковій сфері.
  
 
    Після вітальних слів перейшли до обговорення майбутніх напрямків співпраці, підвищення якості освітніх програм підготовки фахівців зі спеціальності «Геодезія та землеустрій», їх матеріально-технічного забезпечення. Також розглянули питання щодо реалізації та ресурсної підтримки навчальних і виробничих практик студентів.
  
  
     Декан факультету Тарас Євсюков від імені ректора Станіслава Ніколаєнка подякував найактивнішим стейґолдерам і відзначив членів Ради роботодавців нагородами. Крім того, до складу ради було прийнято нових членів – комерційного директора компанії «Елайн» Сервера Акімова і директора з розвитку цієї компанії – Романа Михалевича. Також обрано нового голову Ради роботодавців на наступних п’ять років. Ним за одноголосним рішенням став Анатолій Полтавець. Вітаємо!
 
     Урочисте засідання закінчилось, але співпраця продовжується. За п’ять років відбулося чимало позитивних трансформацій на факультеті землевпорядкування за участю Ради роботодавців і попереду ще багато нових. Тож побажаємо їм здоров’я та наснаги, успіху та прогресу! Рада роботодавців завжди є бажаними гостями нашого факультету.
  
 
 
Катерина Лук'янчук,

асистент кафедри геодезії та картографії 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook