Співпраця з Узбекистаном: підписано угоду з Самаркандським інститутом ветеринарної медицини

25 травня 2021 року
     24 травня під час урочистої онлайн-зустрічі делегацій Національного університету біоресурсів і природокористування України та Самаркандського інституту ветеринарної медицини (м. Самарканд, Узбекистан) відбулось підписання угоди про співробітництво.

     На урочистому засіданні делегацію від Національного університету біоресурсів і природокористування України очолював ректор Станіслав Ніколаєнко, а участь у роботі засідання взяли проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський, директор навчально-наукового центру міжнародної діяльності Олександр Лабенко, завідувач кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Олександр Вальчук і координатор міжнародних програм факультету ветеринарної медицини Марина Галат. Самаркандський інститут ветеринарної медицини у ході зустрічі представляли ректор Худайназар Юнусов, проректор з наукової роботи та інновацій Асадулло Дамінов, декан факультету ветеринарної медицини Равшан Давлатов, декан факультету ветеринарної діагностики і лікування Хаким Ніязов та начальник відділу міждународних відносин Ірода Бутаєва.

  

     Особливу увагу під час перемовин делегацій було приділено актуальним питанням співробітництва двох навчальних закладів. А саме, обміну здобувачами освіти в рамках підписаної двосторонньої угоди та інших міжнародних програм, обміну і поширенню академічної інформації та матеріалів, обміну і поширенню передового досвіду в галузі ветеринарної медицини, обміну періодичними академічними публікаціями, організації і реалізації спільних наукових проєктів, проведенню науково-практичних конференцій, семінарів, майстер-класів та курсів підвищення кваліфікації фахівців, розробці та реалізації програми подвійних дипломів для лікарів ветеринарної медицини ОС «Магістр», здійсненню академічної мобільності викладачів і здобувачів освіти, проведенню клінічних, наукових та педагогічних стажувань викладачів, докторантів і магістрантів, консультативні послуги, обмін досвідом та інші.

     У ході зустрічі ректор Станіслав Ніколаєнко запросив представників Самаркандського інституту ветеринарної медицини відвідати Національний університет біоресурсів і природокористування України з робочим візитом. Декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський представив можливості і акцентував увагу на напрацюваннях співробітників факультету ветеринарної медицини, зокрема, успіхи у роботі з стовбуровими клітинами, трансплантології, особливостях роботи банку крові і застосування його у практичній ветеринарній медицині, репродуктології і роботі банку сперми і банку ембріонів, а також дослідженнях з безпеки продукції тваринництва.

     Ректор Самаркандського університету Худайназар Юнусов зосередив увагу присутніх на потребах у обміні студентами як магістратури, так і аспірантури, а також можливостях підготовки і написання спільних монографій, підручників, грантових проєктів.

     У перспективі заплановано наступну онлайн-зустріч, що відбудеться за участі представників факультету ветеринарної медицини та Самаркандського інституту ветеринарної медицини для обговорення подальших кроків у співпраці.


Марина Галат,
керівник міжнародних програм
факультету ветеринарної медицини

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook