Кафедра менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського продовжує організовувати зустрічі студентів, які цікавляться управлінням, зі своїми випускниками, успішними менеджерами-практиками

24 травня 2021 року
У травні 2021 року відбулася зустріч випускниці кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського, к.е.н., менеджера проектів у відділі будівництва промислових станцій ТОВ "Атмосфера" Мар’яни Лелюх зі студентами 1ст і 3 курсу освітньої траєкторії  «Менеджмент організацій і адміністрування», членами гуртка «ДНК лідера» та всіма, хто зацікавився темою зустрічі «Сучасні особливості управлінської діяльності та очікування бізнесу щодо компетентностей претендентів на управлінські посади». Зустріч була організована on-line з використанням платформи ZOOM, що безперечно дещо обмежило тісноту контакту і можливості у виборі методів взаємодії. Але разом з тим саме такий формат дозволив відбутися цій зустрічі взагалі, а студенти, фактично, побували на робочому місці практикуючого проектного менеджера.
Пані Мар’яна увімкнула режим трансляції екрана монітора і показала учасникам зустрічі, як використовується сучасна CRM-система в її підприємстві. Тут студенти побачили, як в режимі реального часу здійснюється постановка завдань, розподіл обов’язків, фіксуються відмітки про виконання певних етапів роботи. В цілісній системі узгоджені і ділова комунікація через систему документообігу, і чати, де обговорюються окремі робочі питання в неформальній обстановці. Завдяки такій програмі управлінські рішення приймаються швидко, виконання фіксується оперативно і чітко, що дає можливість дотримуватись строків і оцінювати результативність кожного виконавця.
Працюючи так, керівник може відслідковувати відразу декілька процесів, координувати реалізацію кількох проектів, які знаходяться на різних стадіях виконання. Все це створює єдиний інформаційний простір, де кожен учасник розуміє своє місце в загальній системі.
Всі зазначені гостею особливості інформаційної системи менеджменту дозволяють зробити управлінську структуру максимально плоскою з мінімальним рівнем ієрархічних рівнів. У колективі ТОВ «Атмосфера» відсутня також зайва дистанція влади, не відчувається різниця в статусі керівників та виконавців, що суттєво стимулює ініціативу, активізує співробітництво та творчість у роботі всіх працівників підприємства.
Серед сучасних трендів, які прослідковуються в компанії, Мар’яна Володимирівна звернула увагу слухачів на розвиток корпоративної культури та PR. Нещодавно створена служба опікується розробкою, розвитком та закріпленням організаційних цінностей. Проведення трейнінгів, інших корпоративних заходів, роз’яснення з боку відповідних спеціалістів змісту та важливості тих чи інших корпоративних цінностей, правил та норм сприяє зміцненню командного духу, лояльності працівників до компанії, робить діяльність у колективі комфортною та бажаною.
Студенти проявили неабиякий інтерес до розповіді гості, активно ставили питання, уточнювали інформацію. Пані Мар’яна радо ділилася своїм досвідом, знаннями та баченням подальшого розвитку менеджменту та бізнесу загалом.
Важливим моментом зустрічі стало повідомлення Мар’яни Володимирівни щодо того, якими є вимоги ТОВ «Атмосфера» до нових працівників. Зарядженість на результат, професіоналізм, вміння працювати з інформацією і людьми – ось ключові навички і характеристики, які обов’язково є в полі зору HR-ів компанії. Вона закликала студентів вже зараз готуватись до важливого етапу пошуку роботи, формуючи хоча б кілька власних конкурентних переваг, серед яких можуть бути: знання іноземної мови, навики використання Excel та інших програмних продуктів по роботі з інформацією, досвід успішної реалізації студентських та бізнес-проектів тощо. Пані Мар’яна зазначила і власним прикладом підтвердила думку про те, що на етапі студентського навчання важко чітко спрогнозувати своє трудове майбутнє, а тому не варто занадто звужувати профіль своєї підготовки. На цій підставі гостя відмітила, що саме освітня програма «Менеджмент організацій і адміністрування» є оптимальним варіантом для формування фундаменту для успішної управлінської кар’єри.
Попередивши аудиторію ще на початку зустрічі про серйозність намірів щодо подальшої співпраці, пані Мар’яна в кінці розмови запропонувала студентам підготувати груповий проект щодо реалізації будь-якої бізнес-ідеї. У разі якісного виконання завдання гостя пообіцяла допомогу у пошуку фінансування для реалізації ідеї та можливості проходження практичної підготовки на їх підприємстві.
Всі учасники висловили побажання продовжити спілкування з гостею вже за іншими актуальними темами, адже Мар’яна Лелюх як практикуючий менеджер, яка має науковий ступінь PhD і досвід викладацької роботи може гарантувати студентам змістовну розмову та результативну співпрацю.
Від імені студентства та колективу кафедри висловлюємо вдячність Мар’яні Володимирівні Лелюх за час, енергію та знання, якими вона поділилася з зацікавленими студентами Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 

Олександр Новак,
доцент кафедри менеджменту
ім. проф. Й.С. Завадського

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook