Навчальнa практикa з ботаніки «off-line» у розпалі

23 травня 2021 року
     З 17 по 22 травня 2021 року студенти першого курсу ННІ лісового і садово-паркового господарства кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції проходять навчальну практику з ботаніки на території Ботанічного саду НУБіП України та Дзвінківського навчально-науково-виробничого комплексу ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція».

     Майбутні лісівники мають можливість ознайомитися з різноманіттям лісових рослин різних типів та умов місцезростання, зокрема сухих борових пісків і складних суборів. Впродовж практики студенти виявляли особливості флористичного складу та структури соснових, дубово-соснових, вільхових лісів, а також псамофітних угруповань на борових пісках і заплавних луків річки Ірпінь, екотонних смуг між лісовою і лучною, рудеральною рослинністю.

  

     Студенти спеціальності садово-паркове господарство, як майбутні працівники міського урбанізованого середовища, вивчали видове різноманіття трав’янистих рослин на території Голосієва.

  

     Відповідно до програми навчальної практики студенти вивчали основи гербаризації рослин та власноруч збирали, сушили та компонували науковий гербарій з трав’яних рослин флори.

  

     Поряд з вивченням флористичного складу студенти з ентузіазмом долучились до впорядкування колекційно-експозиційних ділянок на території ботанічного саду.

  

     Під час проведення практики значиму увагу приділено питанням наукової етики, охорони рослинного світу, раціонального природокористування.  Оскільки навчальна практика проходила в мальовничих місцях на сучасно відремонтованій базі студенти окрім практичного навчання мали можливість змістовно, активно і цікаво проводити дозвілля.

  

Чурілов А.М., Ліханов А.Ф., Тертишний А.П.,
Демченко О.О., Дубчак М.Ю.,
доценти кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції

  

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook