НУБіП України вражає повторно: фаховість і ефективна комунікація

22 травня 2021 року

Вже два дні поспіль - 19 і 20 травня 2021 р., триває ІІ Міжнародна конференція "Фахові мови та новітні методи їх викладання", що об'єднала у своєму академічному колі вчених, дослідників, видатних науковців, студентів не лише з України, а з усього світу.

Після відкриття конференції LSP 2021 (Languages for Specific Purposes 2021 - "Фахові мови та методи викладання") взяв слово основний доповідач д-р Маріо Пейс (Dr Mario Pace) з університету Мальти (Мальта), Кавалер Ордену Зірки Італії -  “Cavaliere dell'Ordine della Stella d'Italia" (OSI), нагороди, врученої Президентом Італії за внесок в розвиток міжкультурної освіти.

Доктор Пейс не лише  фахівець з підготовки та формування професійних навичок у майбутніх викладачів іноземних мов на кафедрі гуманітарних наук педагогічного факультету Мальтійського Уніерситету, він також є радником Міністерства освіти на Мальті з питань викладання / вивчення іноземних мов, де йому було доручено розробку та реалізацію національної реформи у галузі викладання та вивчення іноземних мов на Мальтійських островах. Більш того, д-р Пейс відповідає за розробку та впровадження в національному масштабі нової програми викладання іноземних мов на Мальті - програми оцінки знань SPA та FLAP.

Обмін досвідом у міжмовному та міжкультурному просторі з такими досвідченими доповідачами було продовжено. У панельному засіданні представниками з Польщі (проф. Даніель Каліновський, м. Слупськ), Малайзії (д-р Норкаїрі бін Ахмад, м. Куала Лумпур), Індії (д-р Асма Фарук та д-р Аміт Кумар Гоель, м. Лакнау), Австралії (д-р Надія Чубко та викладач Лариса Чибіс, м. Перт), Об'єднаних Арабських Еміратів (д-р Мухаммад Джаммал, м. Дубаї).

У тіснішому колі дискусій та обговорень відбувалося знайомство як з науково-педагогічними представниками світової спільноти, так і зі студентами вишів України та зарубіжжя у сесійних залах за визначеними тематиками.

Доповідачі вражали різноманітністю презентацій та представленням до обговорення результатів наукових досліджень. 180 учасників LSP 2021 одностайно запевняють про необхідність та доцільність проведення таких заходів на постійній основі, а також висловлюють свою зацікавленість у створенні програм онлайн-мобільності для викладацького складу університетів й для започаткування міжнародних крос-культурних аудиторій для студентів.

Таку ініціативу закордонних гостей та організаторів конференції підтримали доповідачі з 27 вишів України. Повноправно можна заявляти, що LSP 2021 відзначається статусом Всеукраїнської конференції на додачу до Міжнародної. Така географія дозволяє пишатися фактом того, що Україна є одним з тих наукових майданчиків, що здатна поєднати здобутки учасників й сприяти поширенню професійності, фаховості у світі за допомогою актуалізованих каналів ефективної полілінгвальної та мультикультурної комунікації.

До нових зустрічей!

Оксана Чайка, Олександр Поліщук,
доценти кафедри романо-германських мов і перекладу

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook