Схід і Захід разом: підписання Угоди про співпрацю з Північним університетом Хебей Китайської Народної Республіки

20 травня 2021 року
     19 травня 2021 року в рамках ініціативи міжнародного співробітництва “Один пояс, один шлях” відбулась офіційна зустріч у форматі відеоконференції та урочисте підписання Угоди про співпрацю в галузі освіти між Національним університетом біоресурсів та природокористування України та Північним університетом Хебей Китайської Народної Республіки.

     У перемовах та урочистому підписанні угоди зі сторони НУБіП України взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи професор Василь Шинкарук, директор Навчально-наукового центру міжнародної діяльності Олександр Лабенко, декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, заступник декана з питань міжнародного співробітництва гуманітарно-педагогічного факультету Алла Кравченко та завідувачка кафедри іноземної філології та перекладу Світлана Амеліна. Зі сторони Північного університету провінції Хебей в урочистостях взяли участь ректор університету професор Сонг Хонгру, проректор професор Сун Хуншен, декан коледжу міжнародної освіти професор Ван Хайпін, заступник декана міжнародного освітнього коледжу Чжан Цян, заступник декана міжнародного освітнього коледжу Лю Лілі.

     Підписання угоди стало результатом тривалих перемовин між керівництвом обох вишів. Угодою передбачено сприяння академічному обміну студентами, викладачами, науковцями обох університетів; сприяння науково-дослідницькій співпраці; розвиток сумісних освітніх програм та інших наукових й освітніх заходів. Також угода передбачає спільну подачу заявки на організацію та розвиток Центру китайської мови і культури «Інститут Конфуція» при гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України. Його основним завданням є вивчення китайської мови студентами, ознайомлення із історією, культурою й філософією Китаю, надання можливості студентам університету для проходження мовної практики та стажування в КНР, розробки і реалізації спільних проектів у галузі науки, культури, мистецтва й спорту, міжнародних наукових проектів, програм, грантів та інших форм співробітництва із університетами КНР, проведення наукових форумів, конференцій, семінарів, круглих столів з актуальних питань китаєзнавства.

     Під час зустрічі сторони узгодили деталі і етапи створення Центру, а також внесок кожної із сторін на підтримку його розвитку. Проректор Василь Шинкарук повідомив китайській стороні про відкриття сучасної лінгафонної лабораторії на гуманітарно-педагогічному факультеті для вивчення китайської та інших мов, яке заплановано провести в рамках Дня університету наприкінці травня цього року.
     У перспективі передбачено і ряд інших заходів, які сприятимуть зміцненню українсько-китайських культурно-освітніх зв’язків та відкриють нові можливості партнерства України і КНР в галузі освіти та науки.

Алла Кравченко,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету
з міжнародної діяльності

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook