БІБЛІОТЕКА – ТВОЯ ТОЧКА ОПОРИ: ЩОКВАРТАЛЬНА СЕМІНАР-НАРАДА ДИРЕКТОРІВ ТА ЗАВІДУВАЧІВ БІБЛІОТЕК ВСП НУБіП УКРАЇНИ

19 травня 2021 року

    19 травня 2021 р. наукова бібліотека НУБіП України провела онлайн семінар-нараду для директорів та завідувачів бібліотек відокремлених структурних підрозділів університету на платформі Cisco Webex.
    Відтепер такі семінар-наради будуть щоквартальними та матимуть за мету надавати методичну та інформаційно-консультаційну підтримку бібліотекам ВСП НУБіП України. Цьогорічною темою наших семінарів обрано девіз від Української бібліотечної асоціації «Бібліотека – твоя точка опори».
    Приємно відзначити, що до участі у цьому заході долучилися не лише директори та завідувачі бібліотек, а й окремі директори відокремлених структурних підрозділів університету.

    На початку засідання з вітальним словом до учасників семінару звернувся Віктор Шевчук, начальник навчального відділу університету, зазначивши, що в сучасних умовах змішаної форми навчання бібліотеки відіграють важливу роль у забезпеченні як студентів, так і викладачів не лише друкованими книгами, а й електронними виданнями та достовірною сучасною інформацією загалом.

    Наступні доповідачі, а саме Наталія Гордіна, завідувачка бібліотеки Ніжинського агротехнічного інституту у своїй доповіді на тему: «125 років: від бібліотеки Ніжинського ремісничого училища до бібліотек інституту та коледжу» не лише розповіла про славетну історію інституту та бібліотеки, а й поділилася досвідом співпраці з відомими ніжинцями, волонтерами, та започаткуванням для студентів акції «Відчуй себе бібліотекарем».

    Її співдоповідачка Ірина Скальницька, провідна бібліотекарка Ніжинського фахового коледжу у своєму виступі на тему: «Формування інформаційного середовища бібліотек інституту та коледжу в контексті сучасних потреб студентів та науковців» зосередила увагу присутніх на досвіді створення та наповнення електронного каталогу, електронної бібліотеки та пропагуванні ресурсів бібліотеки у соціальних мережах.

     Наступний доповідач, Людмила Бурячинська, завідувачки бібліотечно-інформаційного центру Рівненського фахового коледжу у своїй доповіді на тему: «Бібліотечно-інформаційний центр коледжу – простір для навчання та творчості студентів» акцентувала на інформаційних ресурсах бібліотеки. А також на культурно-просвітницькій діяльності книгозбірні.

    На завершення, Тетяна Кіщак, директорка наукової бібліотеки університету у своєму виступі «Сьогодення та майбутнє бібліотек в умовах пандемії COVID-19 (за оглядом міжнародних публікацій)» зазначила, що бібліотеки закладів вищої освіти за час всесвітньої пандемії зазнали значних змін, та змушені були перебудовувати власну роботу, зосередившись на наданні онлайн послуг та розширюючи власні цифрові ресурси. Настав час бібліотекам вийти за межі своїх фізичних просторів та забезпечити інформаційну підтримку студентам під час навчання та науковцям під час проведення досліджень.

       Загалом, в онлайн семінар-нараді взяли участь 28 учасників, в тому числі 5 завідувачів філій та 5 завідувачів відділів наукової бібліотеки.
       В кінці засідання бібліотекарки отримали відповіді на запитання, які виникали під час виступів доповідачів.

      Як зазначили керівники бібліотек відокремлених підрозділів, проведення таких засідань є надзвичайно корисним та необхідним для покращення роботи книгозбірень.

Неллі Маркова-Пипко,
заступниця директорки наукової бібліотеки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook