Члени кафедри відвідали семінар для наставників академічних груп

14 травня 2021, 19:00

    Старший викладач Малашевська Олена і асистент Лук’янчук Катерина підвищили свою педагогічну майстерність на онлайн-семінарі, що відбувся 14 травня р. Метою семінару було покращення діяльності інституту наставників академічних груп, посилення теоретичної і методичної педагогічної підготовки суб’єктів виховної роботи, зростання рівня їх психолого-педагогічної майстерності, ознайомлення членів колективу університету з передовим педагогічним досвідом, реалізації завдань програми розвитку НУБіП України «Голосіївська ініціатива», Програми виховання студента «Фахівець, Громадянин, Патріот», Стратегії національно-патріотичного виховання дітей і молоді на 2020-2025 рр., затвердженої Указом Президента України від 13 жовтня 2015 року № 80/2015, постанови Кабінету Міністрів України від 09.10.2020 року №952 «Про затвердження плану дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання на 2020-2025 роки», підготовки до 123 річниці університету.


    Семінар розпочав ректор НУБіП України проф. Ніколаєнко Станіслав Миколайович, який наголосив про важливість виховання особистості майбутнього фахівця. З наступною доповіддю про структурування виховного процесу в реалізації концепції людиноцентризму виступив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку НУБіП України, проф. Кваша Сергій Миколайович. Далі директор Навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку НУБіП України Ржевський Геннадій Миколайович розповів про особливості організації виховної роботи наставників із студентами НУБіП України в умовах дистанційного навчання під час пандемії Covid 19. У своїй доповіді він наголосив, що значення виховної роботи наставника академічної групи зі студентами в умовах дистанційного навчання є надзвичайно великим.

 

    Наступна доповідь прозвучала від в.о. декана гуманітарно-педагогічного факультету Савицької Інни Миколаївни. Доповідачка поділилась досвідом роботи інституту наставників на гуманітарно-педагогічному факультеті, їх формами і методами виховної роботи. Доцент кафедри психології Мартинюк Ірина Анатоліївна ознайомила наставників із сучасними методиками розвитку згуртованості студентів. Доцент кафедри психології Омельченко Людмила Миколаївна розповіла про методи запобігання булінгу в студентських групах та причинами прояву агресії. Останньою на семінарі прозвучала доповідь від доцента кафедри педагогіки Маценко Лесі Миколаївни, яка хотіла привернути увагу наставників студентських груп до проблеми вживання наркотичних речовин та озброїти їх сучасними методиками профілактики наркотичної залежності.

 


    Семінар виявився дуже цікавим і пізнавальним, інформація – надзвичайно актуальною. Також важливо, що всі презентації зберігаються на сайті і в будь-який момент можна їх переглянути та використовувати для роботи зі студентами. Хочемо подякувати Навчально-науковому центру виховної роботи і соціального розвитку, а також колективу кафедри педагогіки за отримані знання і професіоналізм!

Катерина Лук’янчук,
асистент кафедри геодезії та картографії

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook