В університеті в очному форматі успішно продовжують навчання випускні курси бакалаврату

12 травня 2021 року
     З 11 травня в університеті до навчання в очному форматі приступили студенти випускних курсів бакалаврату денної форми навчання, 4 курсів повного терміну та 2 і 3 скороченого терміну.

  

  

     Аудиторні заняття для студентів цих курсів заплановано з 11 по 22 травня, і у подальшому студенти-випускники очно продовжать виконання графіка освітнього процесу: складуть літню екзаменаційну сесію та випускні кваліфікаційні екзамени, а також захистять бакалаврські кваліфікаційні роботи чи проєкти, як це передбачено стандартами вищої освіти відповідної спеціальності та навчальними планами підготовки фахівців. Слід також зазначити: окрім запланованих розкладом навчальних занять за фахом, для випускників бакалаврату також відбувається інтенсивна підготовка до складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови.
     А вже з 17 травня і до завершення весняного семестру до аудиторій та чисельних сучасних навчальних лабораторій після кількох тижнів навчальної роботи у дистанційному режимі повернуться студенти 2-3 курсів бакалаврату. Студенти ж 1-го курсу бакалаврату та першого року навчання магістратури завершать весняний семестр дистанційно.

  

     Приємно те, що більшість академічних груп усіх факультетів та ННІ приступили до занять майже у повному складі. У багатьох з них приступили 90-100% студентів, а середній показник відвідування занять по університету складає майже 80%.
     Найкращі показники у перші дні на факультетах: землевпорядкування (98%), механіко-технологічному (95%), ННІ лісового та садово-паркового господарства (92%), агробіологічному (98%), юридичному (84%), тваринництва та водних біоресурсів (81%) та інших.

    Особливо важливим очне навчання є для студентів технологічних та технічних спеціальностей. Спілкування зі студентами підтвердило це.
Ігнатюк Богдан, староста 4 групи 4 курсу (спеціальність "Агрономія") поділився враженнями – його та всіх одногрупників переповнюють позитивні емоції від спілкування із однокурсниками та викладачами. У студентів з викладачами іде жваве обговорення окремих розділів бакалаврських робіт, виконання практичних та лабораторних робіт власними руками, проведення лабораторних занять із використанням сучасного обладнання. Таке не може замінити жодна інша форма навчання, окрім аудиторної. Тому, ми з радістю повернулися до університету на очне навчання і охоче відвідуємо лабораторні та лекційні занятті. А ще важливим є те, наголосив Богдан, що в другій половині дня після виконання «лабораторок» студенти мають можливість закріплювати та покращувати рівень знань з англійської мови.

Аліна Барабаш, староста 1 групи 4 курсу денної факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК (спеціальність «Харчові технології»): «Ми дуже раді нарешті повернутися в стіни університету. Сьогодні у нас лабораторні заняття з дисципліни "Технологія галузі", на яких виконуємо лабораторні роботи на тему: "Технологія мꞌясних консервів", вивчаємо якість за вмістом кухонної солі, білку, жиру, співвідношенням маси жиру, мꞌяса та бульйону, органолептичними показниками і станом тари. Також проводили розрахунок асортиментного ряду консервів, складників вмісту, згідно рецептури, визначали формулу стерилізації для різного розміру та матеріалу банки.

Ганна Береза, староста 2 групи 4 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів (спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»). Дистанційна форма навчання не може замінити очне отримання знань та живе спілкування з викладачами та одногрупниками. Дуже приємно, що керівництво університету організувало безкоштовні курси з підготовки до ЄВІ з англійської мови, тому ми маємо надію, що це допоможе нам усім у успішній здачі цього іспиту при вступі до магістратури нашого університету. А взагалі, дуже сумувала за рідним університетом і тепер переповнюють позитивні емоції!


     Такої ж думки і більшість студентів інших факультетів та ННІ університету.
     Проте, необхідно зазначити: завершення весняного семестру, а у подальшому і перші у житті захисти бакалаврських робіт та проєктів вимагає від студентів значного напруження та кропіткої навчальної роботи.

Оксана Зазимко,
заступник начальника навчального відділу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook