Ректорат: старт очного навчання та підготовка до 123-річниці університету

11 травня 2021 року
     11 травня під головуванням Станіслава Ніколаєнка пройшло засідання ректорату. З сьогоднішнього дня розпочалося очне навчання для студентів четвертого курсу та тих, хто навчається за скороченим терміном. Тому питання організації їхнього навчання з дотриманням усіх санітарних вимог – є пріоритетним. Наприкінці тижня буде організована зустріч зі студентським активом, присвячена питанням завершення навчального семестру, вступу до магістратури тощо. Зверталася увага і на дотримання дисципліни: люди, студенти, які запізнюються, ніколи не матимуть успіху в житті, а тому потрібно планувати свій день завчасно і не запізнюватися на навчання.

 

    Також станом на сьогодні 853 особи взяли участь в ІІ турі олімпіади для вступу в університет. Наразі роботи перевіряються і невдовзі будуть оприлюднені результати. Нагадаємо, переможці та учасники отримають до +20 балів до сертифікату ЗНО з обраного предмету.
     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про санітарно-епідеміологічний стан та ситуацію із захворюваністю на коронавірусну хворобу. В фокусі оперативного штабу й підготовка до вакцинації. Узагальнені пропозиції до програми розвитку «Голосіївська ініціатива-2025» за напрямами діяльності проректорів. Триває підготовка до відзначення 123-річниці університету, яка припадає на 28 травня. Останні уточнення вносяться до програми – крос «Голосіївське кільце», Урочиста Академія, зустріч зі студентами на стадіоні, святкове підняття прапору університету тощо.

     Учений секретар Оксана Барановська повідомила про проведення засідання 21 травня засідання вченої ради, де з науковою доповіддю виступатиме професор Світлана Амеліна, звітуватиме про результати виконання програми розвитку колективом директор Боярського фахового коледжу Сергій Кропивко. Також вона акцентувала увагу на формуванні архіву документів.
     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк доповів про проведення фестивалю студентської науки, приуроченого Дню науки. Продовжується оформлення документів на тендерні закупівлі для виконання наукових робіт. На тижні 24 засідання спеціалізованих вчених рад. В навчально-дослідних господарствах розпочали посів кукурудзи. 

     Директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко проінформував про старт програм міжнародного стажування з Латвійським університетом наук про життя та технологій і Варшавським університетом наук про життя.

     Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька акцентувала увагу на сплаті за навчання за наступний семестр і цей процес в активній фазі, адже за умовами договорю сплатити потрібно до кінця травня. Разом з тим ще є непогашена заборгованість за семестр минулий. Доручено проректору з науково-педагогічної роботи Василю Шинкаруку, начальнику планово-фінансового відділу Олегу Броніну спільно з деканами та бухгалтерською службою вжити заходів щодо її ліквідації.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко закцентував на об’єктах, які заплановано відкрити до річниці університету. Також в полі зору благоустрій території, майданчик за навчальним корпусом №3, лабораторія біотехнологій в 4-му корпусі, студентський коворкінг-центр в 11-му, облаштування віварію тощо.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук зупинився на моніторинзі явки студентів на очне навчання та реєстрації випускників бакалаврату на складання ЄВІ.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – супроводжувати очний етап навчання, сприяти проведенню акредитації спеціальності «Публічне управління», провести аналіз результатів та надіслати сертифікати учасника ІІ етапу Олімпіади для вступу в університет. Валерію Іщенку – спланувати нараду із земельних питань, забезпечити монтаж мультимедійного екрану на навчальному корпусі №10 до Дня університету, підтримувати порядок і охайність на території, організувати місця загального користування на території ботанічного саду. Сергію Кваші – підготувати деталізований план відзначення Дня університету. Оксані Барановській – виготовити та направити запрошення учасникам Дня університету.

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook