Пожежонебезпечний період наступив

5 травня 2021 року
Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства

Весна – гаряча пора для працівників лісу. Наряду із весняними роботами по створенню лісових насаджень, одним із головних завдань в цей час являється охорона лісів від пожеж.

Незважаючи на затяжну весну з достатньою кількістю опадів в квітні місяці, середньодобова температура повітря зараз стрімко пішла вгору і відповідно підвищилась пожежна небезпека в лісах.
І лісівники державного підприємства «Коростенське лісомисливське господарство» до цього повинні бути готовими.

По всіх лісництвах ,на лісопожежних станціях та конторі підприємства запроваджено чергування працівників державної лісової охорони , пожежних вартових та членів пожежних бригад.

Загалом на підприємстві на чергуванні знаходиться 6 пожежних автомобілів , укомплектованих всіма необхідними засобами та інструментами пожежогасіння.

Спостереження за лісами ми проводимо за допомогою телевізійних систем.

Всі 5 лісництв нашого підприємства в даний час підключені до 3-х ступеневого рівня контролю за лісами (лісництво-підприємство-управління).

Додатково за моніторингом пожежної ситуації використовуємо квадрокоптери.

Нагадуємо, що значна кількість лісових пожеж виникає з вини населення, а саме - по причині нехтування ними Правилами пожежної безпеки в лісах України.

У зв’язку із значною кількістю травневих вихідних та святкових днів звертаємось до жителів міста Коростеня та району із проханням утриматися від походів до лісових масивів на відпочинок із розведенням багать.
В ці дні працівниками державної лісової охорони, разом із працівниками ДСНС та національної поліції будуть проводитись рейди в ході яких особи, що будуть порушувати «Правила пожежної безпеки в лісах України» будуть притягуватися до адміністративної відповідальності.

Стаття 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає накладання штрафів ,за порушення вищевказаних правил, на громадян від 1530 грн. до 4590грн. і на посадових осіб від 4590грн. до 15300гривень.

Ми всі повинні розуміти, що тільки особисте відповідальне ставлення до лісу кожної людини та усвідомлення людьми масштабів загрози, що несе в собі вогонь, допоможуть зберегти лісові масиви від загибелі.

 

Джерело: Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://zt-lis.gov.ua/pres-sluzhba/novina/article/pozhezhonebezpechnii-p...

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook