Наша молодь – це наукові інвестиції в майбутнє України

2 травня 2021 року
     І знову школа відчиняє свої двері для юних, талановитих та наполегливих – для учнівської манівської молоді. Змінюється життя, змінюється людський світогляд, але незмінною залишається людська потреба в навчанні. 21 квітня 2021 року гостинно відчинила свої віртуальні двері профільна наукова школа романо-германської філології Малої академії наук, щоб надати змогу майбутнім науковцям дізнатися про перспективні дослідження з англійської, німецької, французької й іспанської мов від кращих науковців-філологинь закладів вищої освіти.

   Гостинно зустріла учасників заняття профільної наукової школи Олена Григоренко, завідувач методичного відділу МАН, координатор відділення мовознавства. Вона представила учасників, що підготували змістовні доповіді з цікавою та корисною інформацією.

     З вітальним словом до гостей профільної наукової школи звернулася Світлана Минзар, директор обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді». Вона наголосила про необхідність знань для кожного, зокрема учнів, оскільки знання є опорою, з якою учням легко буде іти по життю.
     У гості до учнівської молоді завітали викладачі і студенти гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. Фото З цікавою доповіддю виступила Інна Грабовська, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей. Доповідачка наголосила на важливості вивчення іноземної мови, зокрема й англійської, та її впливі на професійний, інтелектуальний і особистісний розвиток людини. Повідомила про нові можливості та перспективи використання іноземної мови фахівцями аграрного сектору.

     Виступ Вікторії Ігнатенко, співробітника відділу міжнародних зв’язків Білоцерківського національного аграрного університету відкрив перед учнями профільної наукової школи цікавий світ філологічної науки. У своїй доповіді вона розкрила секрети підготовки до виступів із захисту наукових робіт, оформлення наукових текстів та підготовки презентацій до них.

     До аудиторії юних науковців звернулася Інна Наваренко, кандидат філологічних наук, доцент кафедри іспанської та французької філології Київського національного лінгвістичного університету. Вона розповіла про особливості написання наукових текстів, роботу з науковими джерелами та наголосила на важливості вивчення іноземної мови протягом життя: «Вивчаючи іноземну мову, людина переймає культуру іншого народу, розширює світогляд і коло спілкування, налагоджуючи зв’язки з цікавими людьми, розширюючи коло своїх інтересів, свій світогляд».
     Асистент кафедри романо-германських мов і перекладу Валентина Малінкіна відзначила важливість співпраці з МАН з метою підсилення наукової складової для молодих дослідників.

     Поділилася своїм молодим життєвим досвідом та особливостями навчання в НУБіП України Валентина Хатьонка, студентка 1 курсу спеціальності «Філологія (Англійська мова)». Вона розповіла про умови та переваги навчання у рідному університеті: «Це – позитивні викладачі, що нас розуміють і підтримують, не залишаються осторонь нас, а живуть єдиним життям з нами. Це цікаве навчання, нові можливості досягнення нового. Це прекрасний світ навколо нас: мальовничі краєвиди, парки для відпочинку, Ботанічний сад, розвинена інфраструктура для життя та відпочинку студентів. Я переступила через усі свої страхи і тривоги. Мій вибір – правильний. Я впевнена остаточно».

     Насамкінець зустрічі Олена Григоренко, завідувач методичного відділу МАН щиро подякувала всім учасникам та доповідачам, передала вітання завідувачу кафедри романо-германських мов та перекладу НУБіП України, доктору філологічних наук, професору Марії Личук та доктору філологічних наук, професору Василю Шинкаруку, подякувала за підтримку і допомогу. Вона звернулася до учнів профільної наукової школи, майбутніх науковців: «Навчання – це світ знань про людей та їхнє оточення. Треба навчатися, щоб знати, діяти , жити».
     На завершення заняття Олена Григоренко підсумувала: «Цікаві теми, запропоновані доповідачами, всебічна підтримка сприяли проведенню онлайн-конференції на високому науково-теоретичному рівні. Ми щиро дякуємо всім учасникам, що взяли участь у занятті профільної наукової школи романо-германської філології, та сподіваємося на подальшу співпрацю. Здоров’я Вам, миру, щастя та злагоди».

Валентина Хатьонка,
студентка 1 курсу спеціальності «Філологія»,
Валентина Малінкіна,
асистент кафедри
романо-германських мов і перекладу

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook