Інноваційна діяльність у Заліщицькому фаховому коледжі ім. Є Храпливого – запорука якісної підготовки фахівця-аграрія

27 квітня 2021 року
     ВСП «Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України» впродовж уже тривалого періоду розвиває співпрацю з інноваційними підприємствами регіону.

     Цьогорічна весна дивує не тільки простих людей, але і досвідчених агрономів – то сніг, то дощ, то заморозки вчора, а сьогодні вже майже 20 градусів тепла. Тому, звичайно, весь комплекс весняно-польових робіт розпочати ще не вдалося, але проводимо підживлення озимої пшениці та ріпаку – ці операції є неодмінним атрибутом весняних трудових буднів. Тільки-тільки вийшовши із зими, у стадії весняного кущення рослини надзвичайно чутливі до забезпечення елементами мінерального живлення, особливо до азоту і фосфору, тому їхнє внесення впливає на весь подальший розвиток рослин і продуктивність поля. Також у навчально-виробничому господарстві коледжу розпочато проведення передпосівного обробітку ґрунту.
     За участю студентів коледжу в лютому-березні проведено обрізку плодових насаджень, посів розсади овочевих культур, підготовлені до експлуатації теплиці.
     Важливою ділянкою діяльності викладачів-агрономів та працівників навчально-дослідного господарства є співпраця з науковцями, агрофірмами в питаннях проведення науково-дослідної роботи, мета якої – підготовка висококваліфікованих фахівців-аграріїв та удосконалення елементів технології вирощування сільськогосподарських культур.
     У рамках укладеного між Відокремленим структурним підрозділом «Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого Національного університету біоресурсів і природокористування України» та ТОВ «Інноваційне товариство «ІНВЕП» навесні продовжено роботи стосовно дослідження ефективності застосування лінійки добрива «ЖИВИЦЯ», яке надане партнерами.

     З участю супервайзера лінійки добрива «ЖИВИЦЯ» ТОВ «Інноваційне товариство «ІНВЕП» та фахівців коледжу 13 квітня 2021 року проведено огляд стану посівів озимої пшениці на контрольній ділянці (без добрив) та варіанті з добривами.

     За результатами обстеження розроблено рекомендації щодо застосування добрив «Живиця», а також захисту посівів від бурʼянів та хвороб.
     Відповідно до програми дій щодо застосування добрив «Живиця», враховуючи результати обстежень посівів, у третій декаді квітня 2021 року здійснено перше позакореневе підживлення добривами ЖИВИЦЯ Гумат Калію (фітопремікси) і Хелат-Цинк в нормах 0,5 л/га та 1,0 л/га за витрати робочого розчину 200 л/га. Внесення добрив проведено оприскувачем ОП – 2000 в агрегаті з трактором МТЗ – 82.
     До проведення польових робіт на дослідному полі активно долучаються студенти спеціальності «Агрономія» – члени агрохімічного гуртка.

  

 

Гагалюк В. В.,
викладач агрохімії
Романович Я. В.,
завідувач навчально-виробничого
господарства коледжу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook