Зустріч проектних груп освітньо-професійних програм підготовки бакалаврів та магістрів спеціальності 101-екологія

20 квітня 2021 року

Якісна підготовка здобувачів вищої освіти у сфері екології на теперішній час є важливим завданням. Національний університет біоресурсів і природокористування України має значний досвід, потужний кадровий потенціал та достатню матеріально-технічну базу для забезпечення виконання завдань освітніх програм з спеціальності «Екологія».

З метою врахування результатів і зауважень обговорення змісту освітньо-професійних програм підготовки фахівців першого (бакалаврського) та другого (магістерського) («Екологія та охорона навколишнього середовища» та «Екологічний контроль та аудит») рівня вищої освіти за спеціальністю 101 «Екологія» 19.04.2021 року відбулася зустріч робочих груп, до складу яких входять:

Бондарь Валерія Іванівна, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник, доцент кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності, заступник декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології зі спеціальності «Екологія».

Боголюбов Володимир Миколайович, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності, гарант програми.

Гайченко Віталій Андрійович, доктор біологічних, професор, професор кафедри екології агросфери та екологічного контролю, гарант програми.

Чайка Володимир Миколайович, доктор сільськогосподарських наук, професор, професор кафедри екології агросфери та екологічного контролю, гарант програми.

Макаренко Наталія Анатоліївна, доктор сільськогосподарських наук, професор, професор кафедри екології агросфери та екологічного контролю.

Наумовська Олена Іванівна, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, в.о. завідувача кафедри екології агросфери та екологічного контролю.

Ладика Марина Миколаївна, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю.

Паламарчук Світлана Петрівна, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю.

Іллєнко Володимир Віталійович, кандидат біологічних наук, старший викладач кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності.

Сальнікова Анна Валеріївна, кандидат сільськогосподарських наук, старший викладач кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності.

При розробці і оптимізації змісту освітніх програм за основу було прийнято Стандарти вищої освіти України зі спеціальності 101 Екологія (для першого (бакалаврського) - наказ МОН України від «04» 10 2018 р. №1076 і другого (магістерського) рівнів вищої освіти - наказ МОН України від «04» 10 2018 р. №1066). В ході обговорення було підкреслено на унікальних особливостях підготовки фахівців, зокрема поєднанні загальної і спеціальної підготовки, а також наявності радіоекологічного вибіркового блоку, забезпеченні викладання англійською мовою компонентів освітніх програм з актуальних напрямів сучасних екологічних досліджень та досягнень у теоретичній та прикладній науці, професійній сфері, методах наукових досліджень та їх застосуванні на практиці.

За результатами спільного консультування з представниками ради роботодавців, які мають потребу у підготовці висококваліфікованих фахівців було визначено перелік навчальних дисциплін, їх логічну послідовність, а також очікувані результати навчання, якими повинен оволодіти здобувач вищої освіти.

Аналіз матриці відповідності програмних компетентностей компонентам освітньо-професійних програм та матриці забезпечення програмних результатів навчання відповідними компонентами освітньо- професійної програми свідчить про виконання усіх вимог Стандарту вищої освіти України зі спеціальності 101 Екологія.

Члени робочих груп звернули увагу на зауваження та необхідність доопрацювання щодо розроблених освітньо-професійних програм, які будуть враховані.

 

Валерія Бондарь, заступник декана,

Олена Наумовська, в.о. завідувача

кафедри екології агросфери

та екологічного контролю

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook