Обговорюємо підходи до визначення продовольчої та економічної безпеки України

9 квітня 2021 року
   
       У продовження співпраці ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України та центральних органів виконавчої влади триває обговорення із провідними фахівцями міністерств питань державного управління національною безпекою. В рамках опанування фахових компетентностей з дисципліни «Державне управління національною безпекою» (лектор - д.е.н. Олена Ковальова) до дискусії із здобувачами вищої освіти ОС «Магістр» заочної форми навчання зі спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» запрошені представники Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Україні.
     Генеральний директор Директорату агропромислового розвитку Мінекономіки Микола Мороз, висвітлив ключові питання організації забезпечення продовольчої безпеки, її моніторингу, інструментів та управлінських механізмів в рамках існуючої інституційної системи національної безпеки України. Детально була висвітлена проблематика стратегічного бачення в контексті досягнення необхідних показників з урахуванням тенденцій глобального ринку, змін клімату, епізоотичної ситуації, встановлення нових вимог та стандартів до якості та безпечності харчових продуктів. 
     Основні стратегії продовольчої безпеки Микола Анатолійович висвітлив у зв’язку із аспектами досягнення Цілей Сталого Розвитку 2030, зміни парадигми продовольчої безпеки на категорії «Продовольчі системи», підтримки виробників харчових та сільськогосподарських продуктів.
     В продовження бесіди виступила заступниця начальника Управління економічної стратегії Департаменту стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Мінекономіки – начальника відділу з питань економічної безпеки, детінізації економіки і статистики Олена Дубровіна. Пані Олена надала системне бачення економічної безпеки в Україні як складну систему, що включає поряд з іншими видами і продовольчу безпеку.
     Ґрунтовно розкрито основні аспекти державної макроекономічної політики: нормативно-правові акти щодо забезпечення та моніторингу економічної безпеки та її складових; формування та аналіз трактування інтегрального показника економічної безпеки; координація діяльності органів державної та місцевої влади у дотриманні та досягненні необхідних параметрів економічної безпеки. 
     Традиції щодо залучення представників роботодавців та фахівців вищого рівня в галузі публічного управління та адміністрування у підготовці здобувачів вищої освіти за спеціальністю 281 стали невід’ємною частиною освітнього процесу в ННІ неперервної освіти і туризму.

Олена Ковальова,
професор кафедри публічного управління та
менеджменту інноваційної діяльності
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook