Кафедра банківської справи та страхування долучилась до святкування Global Money Week 2021 в Україні

6 квітня 2021 року

    Вже декілька років поспіль в Україні святкується «Global Money Week». Уперше у світі заходи Global Money Week були проведені у 2012 році. Відтоді учасниками руху з фінансової просвіти стали понад 40 мільйонів осіб з понад 170 країн.

       Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) — щорічна міжнародна інформаційна кампанія, що включає заходи на фінансову тематику для дітей та студентів. Це тиждень, коли у різних країнах світу проходить безліч заходів, уроків, лекцій, воркшопів, майстер-класів, змагань і конкурсів задля підвищення фінансової обізнаності молодого покоління.

    З 2020 року організатором Global Money Week на глобальному рівні є Міжнародна мережа фінансової освіти при Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD/INFE). Національний банк України – член OECD/INFE та офіційний координатор свята в Україні.

      Викладачі кафедри банківської справи та страхування, а також студенти Національного університету біоресурсів і природокористування Укарїни взяли активну участь у заходах Національного банку України, які проводилися для студентів з 22-28 березня 2021 року з нагоди святкування «Global Money Week 2021».
       22 березня професор Худолій Л.М. та доцент Костюк В.А. разом із студентами 2 курсу спеціальності "Цифрова економіка" та гуртківцями «Банки, фінансові ринки та агробізнес: виклики сьогодення» відвідали «Вебінар "НБУ – 30 років розвитку: якими ми були, що змінилось і яке майбутнє будуємо". Учасники заходу дізналися про особливості діяльності НБУ та його ключові функції, трансформаційні зміни за роки незалежності та познайомилися з основними стратегічними напрямами подальшого розвитку НБУ як центрального банку України.

      23 березня були проведені декілька заходів, зокрема доценти Муравський О.А. та Аврамчук Л.А. разом із студентами 2 курсу скороченого терміну спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» взяли участь у вебінарі "Еволюція монетарної політики НБУ за роки незалежності". Учасники дізналися про основні віхи у розвитку монетарної політики в Україні, передумови переходу НБУ до режиму інфляційного таргетування та особливості збереження цінової стабільності в часи глобальної невизначеності.

   Доценти Файчук О.В. та Аврамчук Л.А. разом із студентами 3 курсу англомовної групи спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» долучилися до вебінару англійською мовою "The promise of decentralization and the role of central banking" / "Обіцянка децентралізації та роль центрального банку". Захід був присвячений обговоренню технології децентралізованих розрахунків та фінансових рішень, що сприяють трансформації традиційних банківських продуктів. Учасники обговорили перспективи й обмеження їх використання та роль центрального банку у розвитку децентралізованих систем.

     Доценти Бронін О.В. та Муравський О.А. зі студентами магістрами взяли участь у вебінарі "Як користуватися Cashless за межами Гоґвортсу?" Учасники заходу дізналися про особливості та переваги безготівкових платежів, досвід інших країн і правила безпечних розрахунків.

   24 березня доценти Жарікова О.Б. та Мамчур Р.М. зі студентами фінансистами 3 курсу долучилися до вебінару "Як та коли виник Національний банк України?" Учасники заходу познайомилися з історією становлення та розвитку банківської справи в Україні, дізналися, як виник центральний банк та з’явилась гривня, де виготовляють українські гроші.


     Також 24 березня доценти Костюк В.А. та Тринчук В.В. разом зі студентами магістратури 1 року навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» взяли участь у вебінарі "Лайфхаки з платіжної безпеки". Учасники заходу дізналися, як не потрапити на гачок шахраїв, навчилися безпечно купувати онлайн, розпізнавати види та сценарії платіжного шахрайства.

      26 березня професор Худолій Л.М., доценти Файчук О.В. та Аврамчук Л.А. разом із студентами 2 та 3 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», Магістрами 1-го року навчання неекономічних спеціальностей та першокурсниками з факультету аграрного менеджменту взяли участь вебінарі "Стрес-тест особистих фінансів, або Як забезпечити фінансову стійкість в умовах невизначеності". Учасники заходу дізнаються, як провести стрес-тестування особистих фінансів та яких заходів необхідно вжити для уникнення фінансових потрясінь у майбутньому.

       Також протягом тижня, крім вебінарів студентам було запропоновані відео- екскурсії про 5 найцікавіших експонатів Музею грошейрізноманітні вікторини на фінансову тематику на сторінці Музею грошей НБУ, а також розважальні Kahoot-вечірки.

  За результатами проведених заходів з нагоди святкуванні «Global Money Week 2021» був підготовлений на надісланий звіт до НБУ.
        По завершенню кампанії до 10 квітня на сайті НБУ буде розміщено список найактивніших учасників.

Щиро вдячні організатору та координатору «Global Money Week» в Україні у 2021 році - Національному Банку України за надану можливість долучитися до низки заходів. 

Вікторія Костюк,
доцент кафедри банківської справи та страхування

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook